PLETENE ODEJICE ZA SPREHOD NA INVALIDSKIH VOZIČKIH

688

Predsednica zavoda Rajhenburške zanke, delamo s srcem, Nataša Širić je s še devetimi članicami predala petinsedemdeset kvačkanih in pletenih odejic za stanovalke in stanovalce, ki so na invalidskih vozičkih. Direktorica Pegazovega doma, Irena Strašek je ob prejemu izrazila besede zahvale, saj bodo ročno izdelane odejice grele stanovalce na sprehodih zunaj v hladnejših mesecih, ki so pred vrati.

Za eno odejico, ki so jih članice kvačkarice in pletilje iz vse Slovenije izdelovale, se porabi v povprečju 40 – 60 ur. Prisotne so bile tudi tri članice iz Rogaške Slatine  – Amina Križanec, Verica Šket in Katica Gamilec. Amina Križanec je nakvačkala odejico stanovalki Angelci Bračun, ki je bila njena učiteljica v prvem razredu in ima nanjo zelo lepe spomine. Z vso hvaležnostjo ji jo je predala in obe sta bili ganjeni ob spominih na šolske dni. Anica Drozg je prisotnim demonstrirala kvačkanje.

ČUDOVITE, MEHKE IN TOPLE …

»Ko ročno spretnost obvladaš, lahko zraven gledaš tudi televizijo, aktivnost sprošča in uravnovesi možganski polovici «, so se strinjale vse prisotne.  Čudovite, mehke, tople, živo pisane odejice smo razstavili v avli Pegazovega doma in mimoidoči so si jih z velikim zanimanjem ogledovali, nato smo jih razdelili stanovalkam in stanovalcem. Naj poudarimo, da sta humanitarno idejo spletli  Ana Petrič in Meta Nelec in v praksi delo pridnih rok članic Rajhenburških zank že neizmerno razveseljuje. Iskrena hvala vsem, ki delate dobro.

Mateja Fidler, delovna terapevtka

VEČ: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekPOPESTRITEV JESENSKIH DNI V PEGAZOVEM DOMU
Naslednji članekSOBIVANJE ZA PRIJETNEJŠE DNI