NASELJE »STUDENCI SUNSET ELITE« MARIBOR

7327

NOVE HIŠE IN STANOVANJA Z OSKRBOVANIMI STORITVAMI

V bližini strogega centra mesta Maribor, natančneje na Studencih, v objemu narave, s prekrasnim pogledom na idilično Pekrsko gorco, Pohorje in Kobansko, je podjetje SH GLOBAL Skupina izgradilo novo, nadstandardno naselje »STUDENCI SUNSET ELITE« z nizkoenergijskimi stanovanjskimi hišami in stanovanji visoke kakovosti in uporabne vrednosti, ki s svojo unikatnostjo, izjemno lokacijo in redkostjo primerljivih nepremičnin predstavljajo odlično in dolgoročno naložbo. V gradnji je prvi izmed 6 predvidenih Vila blokov, kjer bo na voljo 2 x 18 stanovanj s podzemno garažo in 2 dvigaloma. Posebnost novo nastalih hiš in stanovanj je dejstvo, da so zaradi celovite oskrbovanosti namenjena tako mladim družinam, kot starejšim.“Naselje je popolnoma umaknjeno od industrijskih ter poslovnih objektov in je v bližini mestnih rekreacijskih površin ter v neposredni bližini doma starostnikov Dom pod gorco, kjer bodo stanovalci lahko koristili vse njihove storitve, od prehrane, zdravnika, zobozdravnika, frizerja, njihovega gospodinjskega servisa in drugih, ki lahko olajšajo bivanje samskim, mladim družinam in predvsem starejšim stanovalcem,” o svojem najnovejšem projektu povedo pri SH GLOBAL.

V današnjem hitrem tempu življenja si mnogokrat ne moremo vzeti časa, da bi svoj dom oskrbovali in da bi njegovi urejenosti posvečali dovolj časa. Ko pa enkrat vstopimo v tretje življenjsko obdobje, nam nemalokrat pomanjkanje energije, časa in moči onemogoči, da bi svoj dom redno oskrbovali. Hiše in stanovanja so tako na razpolago za vse, ki želijo popolno udobje bivanja, z možnostjo najema vseh življenjsko pomembnih servisnih storitev (prehrana, čiščenje, zdravstvena oskrba…)

Medgeneracijsko povezovanje za kakovost bivanja

Hiše so namenjene vsem generacijam, tako mladim družinam, kot tudi starejšim, saj je naselje zasnovano na medgeneracijskemu povezovanju. Takšen model sobivanja izhaja iz Danske, prakticirajo ga tudi v Ameriki, nekaj let nazaj, pa se je postopoma začel pojavljati tudi pri nas.

Tovrstno sobivanje omogoča, da vsak starejši, ki tam živi, uživa zasebnost in ima prostor zase (svojo hišo ali stanovanje), hkrati pa je obkrožen s prijatelji, z njimi preživlja čas in počne stvari, ki so mu všeč. Za tiste, ki iščejo udoben in prijeten način preživljanja življenja v tretjem starostnem obdobju, takšen način življenja prinaša številne prednosti.

Kaj razumemo pod pojmom oskrbovana hiša in stanovanja?

Praviloma so namenjena starejšim ljudem, ki se sami ne morejo več v celoti oskrbovati ali negovati, kljub temu pa lahko še vedno živijo razmeroma samostojno življenje z večjo ali manjšo pomočjo strokovnega osebja. Oskrbovane hiše in stanovanja so grajena po meri starostnikov in čim bolj izpolnjujejo njihove potrebe. Bivanje v takšnih hišah in stanovanjih je prilagojeno tako, da prepreči marsikatero poškodbo, če pa že nastanejo težave, pa zadošča pritisk na rdeč gumb in pomoč je čez nekaj minut pri nas. Stanovanja v Vila bloku bodo v pritličju posebej prilagojena za seniorje – stanovanja brez arhitekturnih ovir, večja kopalnica.

Osnovna oskrba v takšni hiši in stanovanjih obsega pomoč pri bivanju, kot so osnovno čiščenje prostorov, odnašanje smeti in postiljanje, organizirano prehrano, pod katero spada dostava in postrežba hrane ter pomivanje posode in pomoč pri pranju, ki zajema sušenje in likanje. Poleg osnovne oskrbe so zagotovljene še socialna oskrba, kot pomoč pri vzdrževanju osebne higiene in izvajanju dnevnih opravil ter varstvo in pomoč pri ohranjanju socialnih stikov. Prav tako je ob predhodnem dogovoru zajeta možnost uporabe celodnevne nujne pomoči preko klicnih centrov za pomoč na daljavo ter izvajanje zdravstvenega varstva in nege. Vse storitve izvaja usposobljeno osebje sosednje institucije Dom pod gorco.

Kar se tiče stroškov pa je življenje v teh hišah in stanovanjih zelo ugodno in hkrati udobno, saj so hiše in stanovanja nizkoenergijska s samostojno toplotno črpalko vrhunskega proizvajalca in tako strošek ogrevanja znaša le približno 15 € na mesec.

Več o samih hišah, stanovanjih in naselju si lahko preberete tukaj:

www.stanovanja-elite.si

ali pokličete 080 10 21

Vse več ljudi, predvsem pa starejše, žene želja po povezanosti. Da smo srečni in nam je udobno, moramo vzdrževati občutek namena in neodvisnosti. Takšno bivanje v oskrbovanih hišah je zanimiva alternativa tradicionalnim možnostim in ponuja priložnost, da ostanemo povezani z ljudmi in stvarmi, ki nam veliko pomenijo.

Prejšnji članekFUNB – NOVE PLESNO GIBALNE AKTIVNOSTI
Naslednji članekPREDPLAČNIŠKE KARTICE UPORABNE A DRAGE