O PORTALU: VARNA STAROST

12187
varna starost

Ste pripravljeni na najlepša leta?

Če je bilo prejšnjim generacijam dano razmišljati le o tem – v dom ali ne, ko se je bilo potrebno odločiti, kako prevoziti zadnji del svoje poti, smo danes v veliki prednosti. Poleg domov za starejše, ki seveda še daleč niso vsi enaki, temveč se razlikujejo tako po različnih specializacijah, različnih pristopih do oskrbovancev in seveda tudi različnih stopnjah ohranjenosti samih objektov in opreme, se danes ponujajo tudi druge možnosti. Oskrbovana stanovanja se gradijo kot gobe po dežju, saj so tovrstne projekte gradbinci prepoznali kot možnost za dolgoročni razvoj in čas je, da to kot ustrezno rešitev za varno starost prepoznajo tudi upokojenci. Pomoč na domu poteka in se izvaja, evropska tendenca, da naj starostniki čimdlje ostanejo v domačem okolju, če le gre, se preliva tudi k nam. Rešitve torej obstajajo. Izvedba je sicer prepletena z nizom neustreznih sistemskih rešitev in težav, ki nastopajo iz različnih razlogov.

Med njimi je zagotovo tudi slaba informiranost starejših o možnostih, ki so jim na voljo. Medtem ko mlajše generacije večino svojih odločitev potrjujejo s primerjavo različnih informacij, ki jih najdemo prek spleta, so starejši hendikepirani v toliko, ker so zamudili ta neznanski tehnološki razvoj. Statistika sicer kaže, da je internetnio pismenih vedno več, tudi med starejšimi. Druga slabost je povsem človeška: s problemi starosti se ne želimo soočati dokler ni nujno. In takrat, ko ste postvljeni pred dejstva, je izbira žal relativno majhna.

Kam torej, po upokojitvi? Po našem mnenju najprej po informacije o možnostih. Nato sledi preverjanje in izbira. Potem pa izvedba, ki včasih še zdaleč ni enostavna. Zato je priporočljivo poiskati strokovnjake, ki so tem nalogam kos. Še najbolje vse na enem mestu…

Upokojitev, pa potem?

Portal VARNA STAROST je informativni spletni portal in hkrati osebno svetovalni servis za starejše in njihove svojce. Zbiramo, urejamo in posredujemo informacije o ponudbah namenjenih starejšim. Obenem pa nudimo pomoč na osebni ravni: s pomočjo pravnih, nepremičninskih in finančnih svetovalcev iščemo najboljše rešitve. Projektiramo varno starost.

Na enem mestu smo zbrali znanja različnih strokovnjakov, ki svetujejo in pomagajo rešiti vse vrste problemov. Ažurno spremljamo ponudbo storitev namenjenih starejšim. Sledimo trgu varovanih in oskrbovanih stanovanj, dnevno smo v kontaktu z nekaterimi upokojenskimi domovi in drugimi ponudniki storitev na tem področju. Naša pravna služba predlaga in pripravlja rešitve s področja dedovanja in prenosov lastništva, nepremičninski strokovnjaki pomagajo z nasveti in realizacijo upravljanja nepremičnin, finančni svetovalci iščejo optimalne rešitve, ki zagotavljajo varno in brezskrbno preživljanje starosti.

VARNA STAROST | info@varnastarost.si | 080 22 46 

Prejšnji članekPREDSTAVA FIGULE FAGULE V PEGAZOVEM DOMU
Naslednji članekKAKO KISLO JE ZARES KISLO ZELJE?