TEST SLUHA IN SLUŠNIH APARATOV – RAZISKAVA

Test sluha je prvi korak k ugotavljanju naglušnosti. Potrebujemo vašo pomoč pri raziskavi o sluhu in slušnih aparatih. Cilj raziskave je ugotoviti, kakšno je dejansko zavedanje o problematiki izgube sluha in posledicah, izbrancem pa po skrajšanem postopku omogočiti brezplačno izkušnjo vrhunskih slušnih aparatov.

 

Slušni aparati zadnje generacije so s povezljivostjo z mobilnimi telefoni naredili velik korak naprej tako v tehnološkem, predvsem pa uporabnikom prijaznem smislu. Omogočajo večjo samostojnost in prilagodljivost različnim slušnim okoljem. Preizkusite jih, pomagajte nam pri raziskavi in hkrati na enostaven in hiter način razčistite glede svojega sluha, saj lahko z odlašanjem škodujete svojemu zdravju.

Sodelovanje je povsem brezplačno in brez nakupnih obveznosti. Raziskava je neodvisna od prodaje, v njej pa sodeluje večina vodilnih slovenskih dobaviteljev.

Za sodelovanje morate izpolnjevati naslednje pogoje:

  • da veste ali domnevate, da slabše slišite, da imate težave s sluhom, naglušnostjo
  • da uporabljate mobilni telefon (ki bo v testu povezljiv z aparati zadnje generacije)
  • da ste pripravljeni opraviti test sluha in prevzeti v test slušne aparate (pod pogoji dobaviteljev)
  • da ste pripravljeni izpolniti dve kratki anketi, prvo zdaj, drugo ob vrnitvi aparatov

Če te pogoje izpolnjujete, vas vabimo, da izpolnite kratko anketo, s katero se hkrati tudi prijavite k sodelovanju.

 

Udeležbo obljubljamo prvim stotim prijavljenim

Sodelovanje v raziskavi je omejeno, saj je omejeno tudi  število razpoložljivih testnih slušnih aparatov pri posameznih dobaviteljih. Udeležbo obljubljamo prvi stotim prijavljenim, vendar bomo odgovorili na vsako prijavo in vam, če ne v prvem krogu, poskušali test omogočiti v naslednjem. V kratki anketi lahko sami izberete, kje želite izvajati test sluha in prevzem slušnih aparatov, ali pa za nasvet vprašate nas, neodvisne svetovalce.

Vkolikor vam dobaviteljevi strokovnjaki – slušni akustiki na testiranju sluha ocenijo, da za testiranje niste primerni, bodisi je vaš sluh brezhiben, bodisi je pri vaši stopnji naglušnosti pred testom nujen pregled pri specialistu otologu, ste dolžni to priporočilo upoštevati.

Za dobo testiranja in drugih pogojih uporabe testnih slušnih aparatov se dogovorite in pisno obvežete ob prevzemu neposredno pri izbranem dobavitelju.

Če vas zanima več o tem, si preberite še naslednje članke:
https://varnastarost.si/slusni-aparati-upocasnjujo-proces-naglusnosti/
https://varnastarost.si/primerjalni-test-vrhunskih-slusnih-aparatov/
https://varnastarost.si/odlicni-slusni-aparati-proti-poceni-ojacevalcem-sluha/
https://varnastarost.si/pametni-slusni-aparati-aplikacije-in-povezljivost/

Za morebitna dodatna vprašanja nam pišite na: info@varnastarost.si