SVETOVANJE PRI POMOČI NA DOMU

14353

Ko pride čas, ko človek ne zmore več poskrbeti sam zase, je ena od rešitev je gotovo domska oskrba, a večina ljudi si le želi preživeti starost v svojem domu. Dejstvo, da bi se morali ločiti od kraja svojega dolgoletnega bivanja, pomeni za marsikoga velik psihični stres in včasih tudi zadnjo bolečino v življenju. Zato je prav, da se tudi kot socialno osveščena družba zavzamemo za razvoj storitev oskrbe starejših na domu.

Za pametno odločitev o svoji varni starosti je najprej treba poznati vse možnosti. Tudi drugje v razvitem svetu prevladuje cilj, da ostanemo doma čim dlje. Gre za znano okolje, ki smo ga večinoma ustvarili sami, torej tako, kot smo želeli. V kombinaciji s pomočjo svoje družine ali pomoči na domu morate le odpraviti nekatere ovire, kar je v večini primerov izvedljivo. Ne le da je tak način prijaznejši do starostnikov, velikokrat je tudi racionalnejši.

Pa vendar, prenova hiše ali stanovanja lahko hitro postane megalomanska investicija in projekt, ki preraste naše zmožnosti. Kaj pa če bi se vseeno raje odločili za selitev v primernejše okolje? Za pametno odločitev je najprej treba poznati vse poti in možnosti. Posvetujte se s svojci, prijatelji ali poiščite verodostojne strokovnjake, ko ste v dilemi, kaj in kako storiti, da bo za vašo varno starost najbolje. Tudi takrat, ko potrebujete le potrditev, da je vaša odločitev dobra in pravilna.

VARNA STAROST | info@varnastarost.si | 080 22 46

Prejšnji članekSVETOVANJE ZA VARNO STAROST
Naslednji članekPRAVNI NASVETI