1. OKTOBER – MEDNARODNI DAN STAREJŠIH

776

Ob mednarodnem dnevu starejših, 1. oktobru, bodo v Digitalnem središču Slovenije – Tehnologija za ljudi v sodelovanju s socialnim podjetjem Simbioza Genesis, pripravili več brezplačnih delavnic, s katerimi želijo pametne naprave in različne aplikacije približati starejšim.    

Digitalno središče Slovenije (DSS) ni le stičišče gospodarskega napredka in razvoja, ampak s svojo povezovalno vlogo tedensko združuje in izobražuje številne generacije. Partnerji Digitalnega središča Slovenije si prizadevajo za krepitev kompetenc celotne družbe, z delavnicami za starejše pa nadgrajujejo dosedanje aktivnosti na področju približevanja tehnologije starejšim. Skupaj s Simbiozo, ki temelji na medgeneracijskem sodelovanju in spodbujanju vseživljenjskega učenja, v petek, 1. oktobra 2021, v DSS vabijo starejše, ki bodo na delavnicah lahko spoznali osnove ali zgolj osvežili svoje znanje na področju uporabe pametnih telefonov in aplikacij.

PROGRAM:

  • od 9.30 do 11. ure – Moj pametni telefon za začetnike.
  • od 11.30 do 13. ure – Delavnica Aplikacije in orodja na pametnem telefonu. Predstavljen bo primer brezplačne mobilne aplikacije MAGDA, prve mobilne aplikacije za starejše v slovenskem prostoru, ki so jo v Simbiozi razvili v sodelovanju z družbo BTC in na enem mestu starejšim ponuja vse zanje pomembne informacije.
  • od 13.30 do 15.ure – Komunikacijska orodja na pametnem telefonu – Kako uporabljati Viber?
  • od 15.30 do 17. ure – Brskanje po internetu na pametnem telefonu.

V Digitalnem središču Slovenije – Tehnologiji za ljudi, želijo s tovrstnimi izobraževalnimi delavnicami okrepiti digitalne kompetence družbe kot celote.

Digitalno središče Slovenije je največji gospodarski dogodek v času predsedovanja Slovenije Svetu Evropske unije, pri katerem sodelujejo Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Spirit Slovenije, javna agencija, Digitalno inovacijsko stičišče  Slovenije in družba BTC. Premium sponzor meseca umetne inteligence je Mednarodni raziskovalni center za področje umetne inteligence (IRCAI), ki deluje pod okriljem UNESCA.

Vstop v Digitalno središče Slovenije je prost, prav tako so vsi dogodki brezplačni.

Prejšnji članek20. FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJEJSKO OBDOBJE JE ODPRT!
Naslednji članekJEJTE TRAJNOSTNO: MANJ MESA, VEČ ZELENJAVE!