KONCERT PEGAZOVIH MUZ ZA DAN DRŽAVNOSTI

604

Dan državnosti je praznik na katerega so naši stanovalci še posebej ponosni, saj je 25. junija leta 1991 Slovenija postala samostojna in neodvisna država. In ravno na praznično soboto so nas razveselile Pegazove muze, ki so pripravile raznolik glasbeni program. Skupna jedilnica je bila polna do zadnjega kotička, stanovalke in stanovalci pa še posebej urejeni, saj je Slovenija praznovala svoj praznik.

Pegazove muze so skupina muzikaličnih deklet, ki prihajajo iz Rogaške Slatine, njihova umetniška vodja je Kaja Bicskey. Skupaj nastopajo že od leta 2005. Uvodna pesem je bila »Mlade oči« in v stanovalcih so takoj vzbudile veselje s kančkom nostalgije. V nadaljevanju so nas v pesmi popeljale v različne konce Slovenije, pa tudi v sosednjo Hrvaško. Očarale so nas s čudovitimi glasovi, petjem solo pesmi ter dobro energijo, ki so jo širile po prostoru.  Stanovalci so bili navdušeni tudi nad njihovo lepoto, urejenostjo, usklajenostjo in dobro voljo.  Ob koncu programa so skupaj zapeli pesem posvečeno naši domovini: Slovenija od kod lepote tvoje.

Koncert Pegazovih muz je našim stanovalcem pomenil ogromno, saj so kljub praznični soboti svoj čas namenile nastopu v Pegazovem domu. Bili so hvaležni, veseli in ponosni, v njihovih očeh pa se je lesketalo kar nekaj solz sreče.

Valentina Jecl, delovna terapevtka

Več: PEGAZOV DOM