POLETJE V PEGAZOVEM DOMU

884

V Pegazovem domu si znamo polepšati tudi vroče poletne dni. Tako nas je obiskal dolgoletni pevec Ansambla Toneta Kmetca, gospod Ivan Švajgl iz Ormoža, ki šteje 83 let in se z glasbo in petjem ukvarja že več kot 60 let. Zapel je nekaj avtorskih pesmi, skupaj pa smo zapeli tudi venček zimzelenih, ob katerih ni nihče ostal ravnodušen.

Ker se vsi radi sladkamo, še posebej radi imamo palačinke, smo stanovalcem priredili »Palačinka party«. Medtem, ko je kuhar Mitja pred nami v živo pekel palačinke, smo se tako stanovalci kot tudi zaposleni preizkusili v petju na karaokah. Bilo je zabavno, odkrili pa smo tudi nove pevske talente. Slastne palačinke z različnimi domačimi marmeladnimi namazi, živahna glasba, petje in ples so poskrbeli za dobro razpoloženje.

V torek, 26. julija dopoldan smo praznovali skupaj z našimi sedmimi stanovalkami, ki jih krasi lepo staroslovensko ime Ana. Že 16 leto zapored smo posebej obeležili ta dan, ki ga je za svoj praznik izbrala tudi Občina Rogaška Slatina. Najprej je zbrane nagovorila direktorica Irena Strašek ter Anam z vrtnico izrekla čestitko ob njihovem prazniku. Sledil je nastop otroško-mladinskega cerkvenega pevskega zbora iz Rogaške Slatine, ki je pod vodstvom Tanje Pirš in Jelke Zorin ob spremljavi kitar in violine, s petjem in lepimi mislimi pobožal dušo in narisal nasmeh na obraz vseh prisotnih.

Lastnika Central cafeja, Kristijan in Darinka Blažun sta na Anino s svojim domačim sladoledom pogostila vse stanovalce. In ne samo to, Kristijan je stanovalce tudi sam postregel.

Samo za Ane pa je domska kuharica Irena pripravila priljubljeno sladico »Banana split«. Vsem Anam naj se uresničijo vse dobre želje, srčno hvala Central Cafeju in otroško-mladinskemu zboru, dan so nam polepšali praznično dopoldne.

Anica Vreže, socialna delavka

Več: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekKONCERT PEGAZOVIH MUZ ZA DAN DRŽAVNOSTI
Naslednji članekOTROCI ZAPOSLENIH NA OBISKU V PEGAZOVEM DOMU