18 LET USPEŠNEGA SODELOVANJA PEGAZOVEGA DOMA

169

Dom starejših Rogaška Slatina je v teh dneh praznoval 18 let svojega delovanja. Obletnice so prav gotovo priložnost, da se ozremo na prehojeno pot, naredimo posnetek trenutnega stanja in hkrati usmerimo pogled v prihodnost. In vsega tega se je v nagovoru dotaknila direktorica Irena Strašek.

 V 18 letih skupnega sodelovanja in tkanja medsebojnih vezi, smo si nabrali veliko izkušenj in skupaj prebrodili marsikatero oviro. V veliki meri gre zahvala srčnemu in predanemu kolektivu sodelavcev. V veliko pomoč so nam tudi številni prostovoljci, ki radi prihajajo v dom in z raznimi aktivnostmi bogatijo dni našim stanovalcem. Da je dom v svojih osemnajstih letih delovanja postal neločljivi del lokalne skupnosti, je v govoru poudaril tudi slatinski župan, mag. Branko Kidrič. Gre za veliko pridobitev v kraju samem, saj je več kot polovica stanovalcev občanov Rogaške Slatine.

Slavnostno prireditev so z nastopom polepšali: Pevski zbor zaposlenih pod vodstvom Jelke Zorin Belcer, stanovalka Erika Renner Šipec z deklamacijo, učenka glasbene šole Klavdija Jeršečič s harmoniko, dijakinja ŠCRS Julija Švab s solo petjem, Folklorna skupina Sveti Štefan z venčkom plesov, glasbena skupina Slatinski fakini ter Nelly Sovinc, hči zaposlene, s pevsko točko ob spremljavi harmonikarja.

Vrsto let ob obletnici doma podeljujemo priznanje za delavca leta. Tokrat je delavka leta za leto 2023 postala kuharica Irena Povh. Seveda pa pomembna obletnica ni minila brez slavnostne torte, ki so jo pripravili v domski kuhinji. Vanjo sta družno zarezali direktorica in stanovalka Sonja Lah, ki je že več kot deset let stanovalka doma. Tudi letos smo izdali glasilo Pegazov utrip, kjer so v sliki in besedi zajeti nekateri dogodki preteklega leta, iz vsake gospodinjske skupine  pa se tokrat v osebni zgodbi predstavljata stanovalec in gospodinja skupine. In že korakamo novi obletnici naproti.

Irena Strašek, direktorica

Več: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekVABILO NA 23. FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE
Naslednji članekPEGAZ: VSESLOVENSKO PETJE S SRCI