VABILO NA 23. FESTIVAL ZA TRETJE ŽIVLJENJSKO OBDOBJE

241

Kaj je Festival za tretje življenjsko obdobje?

Festival za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO) je edinstvena prireditev za starejše v Sloveniji in največja tovrstna prireditev v Evropi, ki v letu 2024 obeležuje 23. obletnico svojega obstoja. Tudi letos bo ustvarjal prostor za sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarstvom, akademskimi in političnimi sferami. Tako bo po svojih močeh prispeval k iskanju trajnostnih medgeneracijskih rešitev, obiskovalcem in sodelujočim pa bo nudil prostor za druženje, za izmenjavo idej in informacij ter za spoznavanje različnih storitev in izdelkov, ki izboljšujejo kakovost bivanja starejših ter povezujejo generacije.

Festival se po obsežnosti sodelujočih vsako leto krepi in nenehno razvija tudi na mednarodni ravni. V letu 2023 se je F3ŽO-ju pridružilo že več kot 255 razstavljavcev in partnerjev, zvrstilo se je 120 kulturnih točk ter 65 predavateljev in govorcev. Gre tako za največjo prireditev za starejše v Evropi. Festival ponuja zanimive izobraževalne dogodke, polemične strokovne razprave in številne delavnice za vse generacije. Ne manjka pa niti bogat kulturni program na različnih prizoriščih ter dobrodelna akcija.

Kdo se bo predstavljal na Festivalu za tretje življenjsko obdobje?

V okviru Festivala za tretje življenjsko obdobje se lahko predstavite podjetja, organizacije, društva, javne in zasebne ustanove ter drugi ponudniki in izvajalci storitev, ki ste aktivni na področju starejših, in sicer:

Društva upokojencev;
Dnevni centri aktivnosti;
Domovi za starejše;
Ponudniki oskrbe na domu;
Farmacevtska podjetja;
Banke in zavarovalnice, upravljanje premoženja;
Mediji;
Telekomunikacije;
Izdelki in storitve za starejše;
Organizacije za zaposlovanje in
usposabljanje za starejše;
Delavska združenja;
Zdravstvene organizacije;
Alternativne metode zdravljenja;
Šport in prosti čas;
Kultura;
Izobraževanje;
Turizem in rekreacija;
Nevladne organizacije;

Vabljeni: info@f3zo.si

Prejšnji članekVELIKONOČNE AKTIVNOSTI V PEGAZOVEM DOMU
Naslednji članek18 LET USPEŠNEGA SODELOVANJA PEGAZOVEGA DOMA