OTROCI ZAPOSLENIH NA OBISKU V PEGAZOVEM DOMU

1048

Predzadnjega torka v avgustu smo se veseli prav vsi – tako zaposleni, kot naši stanovalci. Po dolgih treh »koronskih letih« so nas končno ponovno obiskali otroci zaposlenih. Sledil je zanimiv in pester dan, ki je vključeval udeležbo pri delu skupaj s starši ter medgeneracijsko druženje s stanovalci Pegazovega doma.

Otroci so se veselili tega dne, predvsem spoznavanja poklica in dela svojih mamic.  Zjutraj so se najprej okrepčali z bogatim zajtrkom, nato je sledil ogled videa o Pegazovem domu. Mlade nadobudneže smo popeljali tudi po domu ter jim predstavili različne službe. V ambulanti so bili posebej navdušeni nad injekcijskimi brizgami, na recepciji so se igrali, da se oglašajo na telefon. Nato smo se skupaj s stanovalci odpravili na sprehod na Evropsko ploščad. Oglasili smo se v TIC-u, pozdravili smo tudi urednika Rogaških novic Jožeta Strnišo.

MEDGENERACIJSKO MUZICIRANJE

Sledilo je medgeneracijsko muziciranje skupaj z ravnateljico glasbene šole Tatjano Šolman, žoga band zabava z delovno terapevtko Matejo, telovadba v skupini Rožmarin s fizioterapevtom Ivanom ter plesna urica v skupini Zarja pod okriljem delovne terapevtke Tine. Po aktivnostih so hiteli k svojim mamicam v skupine, kjer so pomagali pripravljati pogrinjke za kosilo. Z veseljem so pomagali pri serviranju kosila, pospravljanju miz, pomivanju posode,  vožnji z vozički, zlaganju perila.

Po kosilu so z navdušenjem hiteli k direktorici Ireni Strašek, ki jim je na hudomušen način predstavila delo direktorice ter jim pripravila sladko presenečenje. Sledile so športne igre v skupini Spominčice in zaključek pred Pegazovim domom, kjer se jim je direktorica zahvalila, ker so med nas prinesli otroški smeh, razigranost in tudi pripravljenost pomagati starejšim. Vsi udeleženi so prejeli posebna priznanja.

Stanovalci so navdušeni nad Pegazovim podmladkom. Preživeli smo nadvse prijeten dan, ki ga bomo v prihodnje še zagotovo ponovili.

Valentina Jecl, delovna terapevtka

VEČ: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekPOLETJE V PEGAZOVEM DOMU
Naslednji članekZPS: DO 1.400 € PRIHRANKA NA LETO PRI PREHRANI!