PEGAZOVI PRIJATELJI V ŠPANIJI

865

Prijatelji so pravi zaklad, zato smo v Pegazovem domu pred 9 leti pričeli s projektom Pegazovi prijatelji. Stanovalec po prihodu v dom spozna svojega novega prijatelja s strani zaposlenih s katerim se skupaj družita ob klepetu, popijeta kavo, se odpravita na sprehod ali na kakšen opravek,… in tako so se med nekaterimi stkale že prave prijateljske vezi. 

Dan Pegazovih prijateljev je vsako leto poseben dogodek. Tokrat smo ga začinili s španskim pridihom. Skozi špansko kulinariko sta nas že dopoldan ob igranju španskih melodij popeljali članici društva Gaja Cvetka Koražija in Slavka Šket. Pripravili sta  španske ocvrtke s čokoladno omako in sladico “Les Treches”.

Ob kosilu smo brbončice razvajali s špansko »paello«. Kavarna Pegazovega doma se je kmalu prelevila v Španijo v malem. V prostoru se je bohotila velika španska zastava, sombrero klobuki in flamenko obleke so krasili zidove. Ob prihodu so si prijatelji med seboj nadeli rože, ki smo jih ročno izdelali v domu. Najprej nas je pozdravila direktorica Irena Strašek, nato smo Pegazovi prijatelji na list papirja napisali našo skupno željo, ki je romala v škatlo za žrebanje. Skupna kava, sladoled in tortica v bližnji restavraciji, to je le nekaj želja, ki jih bo Pegazov dom izpolnil.

V našo družbo sta prišla Anja, Slovenka, ki je svojega partnerja Armanda spoznala v Peruju. Govorila sta o kulturi in življenju v Peruju, ki je precej drugačno od našega, naučila pa sta nas tudi nekaj novih španskih besed. Ob izgovorjavi le teh je bilo slišati veliko smeha. V drugem delu srečanja so Pegazovi prijatelji v pesmi prisluhnili čudovitemu glasu Mateje Bobek, z energičnim plesom so se nam predstavile članice plesnega kluba KUŠ NiMe. Pegazovi prijatelji so ob klepetu srkali »Sangrio« in skupaj preživeli popoldan v španskem duhu. SOMOS AMIGOS (»mi smo prijatelji«)!

Valentina Jecl, delovna terapevtka

VEČ: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekVARNA HRANA – BOLJŠE ZDRAVJE: SVETOVNI DAN VARNOSTI HRANE
Naslednji članekNAJVEČJI DOGODEK ZA STAREJŠE V EVROPI – PRIHAJA 21. F3ŽO