POPESTRITEV JESENSKIH DNI V PEGAZOVEM DOMU

814

Prvi oktober je dan, ko obeležujemo mednarodni dan starejših. Ob njihovem prazniku je stanovalce Pegazovega doma obiskala vokalna skupina Vitis, ki deluje pod vodstvom umetniškega vodje Francija Kolarja.

Skupino sestavlja deset pevcev, ki prihajajo iz okoliških krajev Rogaške Slatine. Druži jih ljubezen do glasbe in popevanja, poslušalce pa že kar dvajset let razveseljujejo tako z domačimi kot tudi tujimi pesmimi. Stanovalci so bili navdušeni, saj so Vitisi za tokratni nastop svoje vrste okrepili s harmonikarjem in kitaristom ter tako pripravili nepozabno vzdušje. Z veseljem so skupaj z njimi zapeli in se ob živahnih ritmih tudi zavrteli. Fantje iz skupine Vitis pa so ob zaključku nastopa obljubili, da se še gotovo oglasijo.

Lepi jesenski dnevi nas vabijo v naravo, ki nas razvaja s svojimi dobrotami. V preteklem tednu smo se s stanovalci odpravili pod Boč, natančneje h Grilovi kapeli, kjer sta nas prijazno sprejela Gustika in Jože Colnarič, ki sta nam kapelo tudi razkazala. Nato smo se odpravili v gozd ter družno nabrali polne košare kostanjev. Stanovalci radi uživajo tako kuhan, kot pečen kostanj, zato smo petkovo sončno dopoldne izkoristili ter si pripravili kostanjev piknik. Nekateri stanovalci so kostanj narezali ter pripravili za peko, spet drugi so hišniku pomagali pri mešanju kostanjev med peko. Seveda ni manjkal sladek mošt, ob domači glasbi se je razlegalo petje in vriskanje.

Anice Vreže, socialna delavka

Več: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekZPS: NASVETI ZA RAVNANJE Z ENERGIJO
Naslednji članekPLETENE ODEJICE ZA SPREHOD NA INVALIDSKIH VOZIČKIH