Z ŽENO NE ŽELIVA V DOM. POTREBUJEVA POMOČ.

652

Povzemamo nekatera pogosta vprašanja, ki prihajajo v naš klicni center. Več odgovorov si lahko preberete v naši brošuri “STAREJŠI – SREČNEJŠI”

Z ŽENO NE ŽELIVA V DOM. POTREBUJEVA LE REŠITEV GLEDE STOPNIC IN NEKOGA ZA OBČASNO POMOČ. KAJ SVETUJETE?

V skladu s smernicami razvoja oblik varstva starejših tudi drugod v razvitem svetu prevladuje cilj, da ostanemo doma čim dlje. Gre za znano okolje, ki smo si ga večinoma zgradili sami, torej po svojih željah. V kombinaciji s pomočjo svoje družine ali pomočjo na domu, morate morda le odpraviti nekaj arhitekturnih ovir, kar je v večini primerov izvedljivo.

Pri varni starosti smo na eni strani povezani z arhitekti, ki že imajo izkušnje s podobnimi predelavami, na drugi pa s preverjenimi izvajalci različnih del, na primer s strokovnjaki za hišna dvigala.

Posebej bi izpostavili možnosti, ki jih prinašajo nove, vendar že danes dostopne tehnologije. S pomočjo tako imenovanega gumba SOS in mreže socialno-zdravstvene pomoči, je mogoča 24-urna oskrba na daljavo. V posameznih primerih lahko s takim sistemom, ki ga lahko nadgradimo tudi z detektorji padca, različnimi alarmi in mobilnimi dodatki, bistveno povečamo stopnjo varnosti bivanja doma.

Pogosto naletimo na okoliščine, v katerih bivalno okolje ne ustreza več kakovostnemu bivanju na stara leta. Največkrat so to prevelike hiše s previsokimi stroški ali stanovanja v višjih nadstropjih blokov brez dvigal. V teh primerih je vredno razmisliti tudi o možnosti menjave za manjša in laže dostopna stanovanja, najbolje kar oskrbovana. Povezani smo z nekaterimi vodilnimi nepremičninskimi agencijami, ki lahko pri tem svetujejo in pomagajo.

Imate vprašanje tudi vi?

080 22 46 | info@varnastarost.si 

Prejšnji članekOLDTIMERJI NA OGLED V PEGAZOVEM DOMU
Naslednji članekNAJCENEJŠE ZDRAVILO ZA NAJVEČJE TEGOBE