POTREBUJEM POMOČ PRI SVOJIH ODLOČITVAH

563

POTREBUJEM POMOČ PRI SVOJIH ODLOČITVAH: PRODALA BI HIŠO NA OBROBJU IN GARSONJERO V CENTRU TER STARO DRUŽINSKO JADRNICO IN KUPILA OSKRBOVANO STANOVANJE.
Gospo smo povabili na sestanek in ugotovili, da sama natančno ve, kaj želi. Podpisala je pooblastilo in v njenem imenu smo začeli iskati možnosti in rešitve.
Opisali smo ji trenutne možnosti za nakup ali najem oskrbovanega stanovanja v Sloveniji. Po kriterijih lokacije in kakovosti se je odločila za oglede na treh lokacijah – v ljubljanskih Murglah, v Domžalah in Kamniku. Dogovorili smo se o terminih za oglede in na njeno željo jo je spremljala naša osebna asistentka za pomoč pri izbiri in odločanju. Tako smo pridobili več primerljivih konkretnih ponudb, med katerimi še izbira.
Po tehtnem pogovoru se je gospa odločila, da hiše ne bo prodala, saj sta jo z možem gradila sama in je njena čustvena vrednost veliko večja od dejanske tržne vrednosti. Zapustila jo bo svojcem. Za stanovanje v Ljubljani pa ni zadržkov. Po priporočilu se je gospa najprej odločila za uradno cenitev vrednosti. Šele potem smo jo usmerili k naši pogodbeni nepremičninski agenciji, ki je stanovanje prevzela v prodajo.

Zanimiv je bil »projekt jadrnica«. Šlo je za skoraj 40 let staro motorno jadrnico znanega proizvajalca, za katero se je gospa pošalila, da jo v tej krizi lahko najbrž le potopi. Tudi tu smo skupaj poiskali strokovno oceno vrednosti. Pravzaprav smo poiskali tri ocene, ki so se med seboj kar razlikovale. Poznavalci so se strinjali le v tem, da je barka vredna točno toliko, kolikor je zanjo pripravljen plačati kupec. Po dogovoru smo v imenu gospe oddali male oglase na specializirane spletne portale in – ne boste verjeli – v desetih dneh je jadrnica zamenjala lastnika. Mlada družina iz Primorske je iskala prav tako in kot navtični poznavalci so radi plačali predlagano ceno.
Naša osebna asistentka s partnerskega Inštituta Proactivita, ki gospe pomaga, si po dogovoru zapisuje porabljene ure in nastale stroške. Enkrat mesečno skupaj pregledata in uskladita poračun. Gospa se zaveda, da je naša pomoč koristna in vredna, in je hvaležna, saj ji s svojimi »težavami« ni treba obremenjevati svojcev, pri odločanju glede pomembnih vprašanj pa je kljub visoki starosti ohranila samostojnost.
080 22 46 | info@varnastarost.si| www.varnastarost.si 

 

Prejšnji članekNAŠ DEDEK NE ZMORE VEČ UPRAVLJATI DOMAČIJE
Naslednji članekNAPOTKI – KAKO RAVNATI V VROČIH DNEH