PEGAZ: POTOPIS – MADEIRA – EKSOTIČNI VRT ATLANTIKA

1452

Brigita Štih je na zelo zanimiv način stanovalkam in stanovalcem predstavila raziskovanje Madeire, ki sta jo z možem obiskala ob obletnici poroke. »Če želite pristati na Madeiro, vas ne sme biti preveč strah višine, saj pristajanje zahteva več poskusov, pristajalna steza pa je na stebrih«, je povedala.

Ilustrativno je prikazala eksotični vrt Atlantika, Pico do Areeiro (1.818 m), spektakularne poglede v osrčje najvišjih gora, sprehod po zimzeleni goščavi lovorovih dreves, značilne “alpske” hiške, katere spominek smo si lahko pobliže pogledali. Veliko so hodili, tudi po vodnih kanalih. Imajo 1200 km namakalnih kanalov, za kar bi potrebovali 3 mesece, da bi jih prehodili. Peljali so se na Cabo Girao, drugi najvišji obmorski klif na svetu, ki se spušča 580 m v morje. Pod klifom so vasice in če vržemo kamenček ta pade direkt nanje. Posebnost je tudi leseno sankanje. Otok ima prijetno pomladno klimo skozi vse leto, a žal tam ni plaž, je pa veliko eksotičnega sadja in zelenja, je vulkanskega izvora in tudi Brigita nam je prinesla vulkanski kamen. Spoznala je rastlino ananas – banano, pitajo, luščine kikirikija imajo povsod po tleh.

Z zanimanjem smo spremljali potopis in Brigita je za konec poskrbela še za presenečanje, saj smo med poslušalci izžrebali tri nagrade: eksotični šopek, ananas in razglednice Madeire. To pa še ni bilo vse. Kuhinja je pripravila še pečene banane ter sadni napitek. Hvala za domiselno poročilo ter lep prikaz nepoznane dežele.

Mateja Fidler, delovna terapevtka

Več: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekPREHRANA JE POMEMBNA, TUDI V TRETJEM ŽIVLJENJSKEM OBDOBJU
Naslednji članekTEST ČEVAPČIČEV IN DRUGIH PREDPAKIRANIH PRIPRAVKOV