VALENTINOVO V PEGAZOVEM DOMU

870

V Pegazovem domu se imamo radi vse leto, vendar smo letošnje Valentinovo želeli še dodatno popestriti. Naši stanovalci sicer v mladosti niso posebej praznovali Valentinovega jim je pa dobro poznan pregovor, da Valentin prinese ključ do korenin.

V zimskem vrtu, ki je bil okrašen z rdečimi srci je v dopoldanskem času potekala »Valentinova ustvarjalna urica«. S svojim obiskom so nas razveselile članice društva Vednocvet, ki so nam prinesle čudovite šopke iz krep papirja, ki so dodatno polepšali prostor.  Na medena srca so stanovalci risali vzorce in tako so nastala »Pegazovega lectova srca«. Srca so bila različnih barv, vzorcev – unikatni izdelki stanovalcev našega doma. Nekateri so nanje napisali imena svojih ljubljenih, ki so jih želeli razveseliti s pozornostjo. Zraven smo poslušali slovenske ljubezenske pesmi.

Čokolada in ljubezen sta popolna kombinacija. Na Valentinovo nas je obiskala lastnica  Čokoladnice Olimje Mateja Videtič. Predstavila nam je začetke čokoladnice Syncerus ter postopek nastanka ročno izdelanih čokoladnih dobrot. Pokazala nam je pravi kakavovec ter zrna kakavovca. Najbolj pa je stanovalce razveselila s sveže izdelanimi pralinami, polnjenimi z jagodno kremo. Ob koncu je Mateja razdelila še čudovito zavite praline, ki jih je prinesla za vse stanovalce in zaposlene Pegazovega doma, za kar se ji iskreno zahvaljujemo. Vsem nam je narisala nasmeh na obraz ter nam z darilcem polepšala Valentinovo.

Za popoln konec današnjega že tako lepega dne pa je poskrbela pevka Kaja Humski. Kaja nam je dobro znana iz večjih odrov, zato smo veseli, da si kljub napornemu urniku vzame čas za naše stanovalce in rada pride nastopat v Pegazov dom.

Valentina Jecl, delovna terapevtka

VEČ: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekPEGAZOV DOM: S PESMIJO OBARVAN JANUAR
Naslednji članekPUST 2023: PEGAZOVA OHCET LETA