PEGAZOV DOM: S PESMIJO OBARVAN JANUAR

918

V sredini januarja so nas v družbi harmonikarja obiskale Ljudske pevke iz Rogatca. Ljudsko petje je stanovalce spomnilo na mladost in marsikdo je zraven zapel. S harmoniko, ubranim petjem ter instrumenti domače izdelave so prinesle dobro voljo med nas. Nasmejane gospe so s stanovalci z veseljem zaplesale ter obljubile, da nas še zagotovo obiščejo.

Zadnjo januarsko soboto nam je polepšal obisk Šempetranov. Pod tem imenom so se zvrstili številni nastopajoči. Prihajajo iz občine Bistrica ob Sotli, ki se lahko pohvali z bogatim kulturnim ustvarjanjem svojih občanov.

DVIG RAZPOLOŽENJA S POKONČNIMI VIŽAMI

Najprej je sveto mašo daroval duhovnik Damjan Kejžar, ki je poudaril kako pomembno je v življenju spoštovati drug drugega, si pomagati ter delati dobro. Sledil je raznolik kulturni program. Najprej je meh svoje frajtonarice raztegnil Dani Bratuša. S poskočnimi vižami je hitro dvignil razpoloženje med stanovalci, nekateri so prepevali, vmes se je slišalo veselo vriskanje. Za smeh je poskrbel nabriti aforist Tonči Babič. Tudi letos so ubrano zapele ljudske pevke Sosede, med članicami so kar tri sestre. Franc Šušteršič, znam kot obsoteljski ljudski pevec in pesnik je pri svojih 85 letih zrecitiral dve pesmi. Nastopili so tudi Ljudski pevci, šarmantni gospodje, ki negujejo stare ljudske pesmi. Nato so oder prepustili mladi flavtistki Emi Dobrina, ki je zaigrala del Vivaldijevega koncerta Slavček. Z obiskom nas je počastil tudi župan Franjo Debelak, ki je z izbranimi besedami nagovoril vse prisotne. Sledile so besede zahvale s strani direktorice Pegazovega doma Irene Strašek ter stanovalke  Božene Bofulin, ki je izrazila posebno veselje, saj je obisk Šempetranov sovpadal z njenim rojstnim dnem.

SLADKE DOBROTE IN KOZARČEK RUJNEGA

Šempetrani pa k nam niso prišli praznih rok, s seboj so prinesli sladke dobrote ter kozarček rujnega iz njihovih vinogradov. Predvsem pa so s seboj prinesli obilo dobre volje, smeh, toplino in srčnost, z veseljem so poklepetali s stanovalci. Iskrena hvala vsem Šempetranom, še posebej Tereziji Kunej za vso organizacijo. In vsi se strinjamo z besedami stanovalke Sonje Lah: »Danes je bilo krasno in nepozabno popoldne.« Se veselimo srečanja čez leto dni.

Irena Strašek, direktorica

VEČ: PEGAZOV DOM

Prejšnji članek31. JANUAR, SVETOVNI DAN BREZ CIGARETE
Naslednji članekVALENTINOVO V PEGAZOVEM DOMU