UVC SEVANJE – VARNA REŠITEV DEZINFEKCIJE

2783

UVC sevanje v kombinaciji z ozonom postaja eno od najučinkovitejših rešitev za dezinfekcijo predmetov in prostorov, kar je še posebno dobra novica za Domove starejših, kjer je velika previdnost pri preprečevanju vnosa virusov izjemnega pomena. Tehnične rešitve in enostavnost postopkov, kot jih ponujajo naprave ULTRA CLEAN CUBE, so elegantna in varna rešitev za vsak dom in ustanovo.

Vzpostavitev protokola dezinfekcije zaposlenih in osebja, ter predmetov, ki jih prinašajo svojci v Upokojenske domove, je poglavitna za preprečevanje okužb. Že sedaj se na sprejemu daje prinešene stvari (obleke, hrano, darila svojcem) v karanteno in šele po nekaj dneh jih starostniki dobijo. A vmes se lahko hrana pokvari, rože ovenijo, čestitka zamudi pravi trenutek.

Zato Domovi za starejše iščejo rešitve, kako bi odpravili karanteno in še vedno poskrbeli za preventivni ukrep dezinfekcije. Na trgu so na voljo različne rešitve z uporabo UVC sevanja, meglilniki suhe pare z dezinfekcijskim sredstvom, ki pa mora biti zdravju neškodljivo.

Z uporabo UVCabinet omare za dezinfekcijo z UVC sevanjem in ozonom, ki skupaj uničita vse mikroorganizme na površinah, se je čas karantene zmanjšal na deset minut. Tak je namreč čas dezinfekcije, kjer svetloba in ozon naredita svoje delo. Uporabniki v dezinfekcijsko omaro zložijo vse stvari tako, da je vidna čim večja površina, da pride ozon tudi v vse kotičke in prepustijo napravi, da naredi svoje.

UVC DEZINFEKCIJA: 99,9999 % učinkovitost že v 25 sekundah!

Proizvajalci aparata so naredili tudi mikrobiološke teste, kjer so pri merjenju z bakteriofagi ugotovili, da UVC sevanje in ozon z 99,9999 % zanesljivostjo uničita viruse in bakterije že v 25 sekundah, še vedno pa je proizvajalec podaljšal čas delovanja tako, da je zanesljivost dezinfekcije še višja.

Na voljo pa so tudi prenosne UVC svetilke, ki tudi zagotavljajo enostavno dezinfekcijo prostorov s pomočjo sevanja in ozona. Zato so primerne za uporabo, ko se prostor očisti in je na prazen za nekaj ur, da se medtem dezinficira. V prostoru ne smejo biti prisotne osebe in živali, rastlinam pa dezinfekcija ne škodi. (UVC svetloba pa uničuje tudi plesni in spore, tako da je odličen način za odpravo plesni v zatohlih prostorih). 

Dezinficiranje naj bo učinkovito in tudi cenovno ugodno. Samo brisanje predmetov je zamudno in povzroča velike stroške tako osebja, kot opreme. Brisanje z dezinfekcijskimi robčki je lahko  kar 70% dražje od stroška, ki uporabe UVC dezinfekcije.

Več: https://ultracleancube.com/70-cenejse-od-dezinfekcijskih-krpic/?lang=sl

Prejšnji članekPEGAZOV DOM: SVETA MAŠA, TOKRAT ZUNAJ
Naslednji članekTRAJNOSTNO PREHRANJEVANJE – DOSTOPNO IN PREPROSTO!