PEGAZOV DOM: SVETA MAŠA, TOKRAT ZUNAJ

1746

Po treh mesecih smo dočakali dan, ko smo spet imeli sveto mašo v Pegazovem domu. Duhovnik Jože Vehovar ter pevke in pevci cerkvenega pevskega zbora sv. Križ so poskrbeli za lep verski obred na zelenici skupine Zarja. Stanovalke in stanovalci so mašo spremljali iz balkonov in teras. Kakovostno ozvočenje je pripomoglo, da so bili navzoči verniki zelo zadovoljni.

Izrazili smo hvaležnost, da nismo imeli okužb ter prosili, da tako ostane tudi v prihodnje.  Maša je bila dan po vnebohodu, ki se tega dne spominja vstalega Kristusa, ki je dopolnil zemeljsko delovanje in odšel v nebesa k svojemu nebeškemu Očetu. Kot je v pridigi dejal g. Vehovar se bomo tudi mi nekoč znova srečali z vsemi svojimi dragimi v nebesih in se skupaj veselili.

Hvala duhovniku in pevcem za čudovit verski obred v naravi.

Cita Sajko: “Prihajam iz krščanske družine in sem celo življenje redno hodila k maši, ki sem jih v tem korona času zelo pogrešala. Več kot 30 let sem pela tudi v cerkvenem pevskem zboru.”

Mirko Ogrizek: “V korona obdobju sem v manjši skupini, na razdalji, vodil molitveno urico. Vsakič smo molili tudi Molitev za zdravje v času epidemije koronavirusa. S tem, ko obiskujem svete maše in molitveno urico, ne pozabim na vero, ki mi jo je privzgojila stara mama.”

Marija Plemenitaš: “Bila sem vzgojena v veri. Kot otrok se spomnim, da je bila nedelja nekaj prazničnega, posebnega. Takrat se ni delalo, otroci smo imeli več časa za igro. S tem, ko hodim k mašam in molitvenim uricam obujam ta čas, spominjam se lepih nedelj, ki so bile zaradi maše poseben ritual.« Hvala duhovniku in pevcem za čudovit verski obred v naravi.”

Mateja Fidler, delovna terapevtka

Prejšnji članekPRAVICA DO POVRNITVE STROŠKOV TURISTIČNIH STORITEV
Naslednji članekUVC SEVANJE – VARNA REŠITEV DEZINFEKCIJE