PUST – NASMEJANIH UST V PEGAZOVEM DOMU

1433
PUST

Priprave na pustovanje se v Pegazovem domu pričnejo že kar nekaj časa prej. Na pustni torek je bil Pegazov dom odet v žive barve, iz stropov so viseli balone in pustni okraski. Že zgodaj zjutraj so gospodinje začele s pripravo na peko krofov. Letos so na pomoč priskočile Cvetka Koražija in Slavka Šket iz društva Gaja, Štefanija Artič, Irena Vavričuk in Marija Misja. V vsaki skupini so posebej pripravile maso, zato so si bili med seboj različni, kar je imelo še poseben čar! Vsi krofi so bili kot za tekmovanje, lepi, z obročki, slastni… Za pomoč se jim iskreno zahvaljujemo!

Po peki krofov se je začelo pustovanje v vseh skupinah. V skupini Spominčice so bili stanovalci Pike Nogavičke s svojo tovarno palačink in krofov, v skupini Zarja so bili kofetkarji. V skupini Rožmarin so se stanovalci preobrazili v »disco žurerje«, v skupini Ena A v jagodke, v skupini Ob potoku so bili različne vrste domačih živali. V skupini Modrijani so bili v kostumih zajčkov, v skupini Mavrica so bili klovni. V vse skupine Pegazovega doma pa je prišla Sneguljčica in njeni palčki. 7 palčkov z različnimi imeni, ki so predstavljala njihove osebnostne lastnosti: Jeclavček, Godrnjavček, Zaspanček, Nagajivček, Sramežljivček, Hihitavček, Vseznalček. Sneguljčica je bežala pred svojo mačeho in na koncu zgodbe so jo palčki sprejeli medse, saj jim bo pomagala pri vseh opravilih doma.  » Hej ho, hej ho, veseli palčki smo« je odmevalo po Pegazovem domu!

Po kosilu je na terasi Pegazovega doma sledilo pustno rajanje. Rafko in Franček sta s harmoniko in trobento naredila pravo pustno veselico, ki se je ob kuhanem vinu, čaju in krofih prevesila v pozno popoldan. Izkazalo se je, da smo vsi željni zabave pa čeprav na pustni torek.

Valentina Jecl, delovna terapevtka

VEČ: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekKAM PO DENAR, ČE BANKA NE ODOBRI POSOJILA?
Naslednji članekSVETOVNI DAN PRAVIC POTROŠNIKOV – DIGITALIZACIJA