PEGAZOV DOM: ČESTITKE OB DNEVU ŽENA

1378

Člani ansambla Rogaški odmev so nam glasbeno in pevsko popestrili marčevski popoldan, sledilo pa je še presenečenje za vse stanovalke, saj jih je ob dnevu žena obdarila prostovoljka Lia Potočnik.

Leta 1994 so se trije prijatelji, Sandi in Lovro Medved ter Robi Arzenšek dogovorili da bodo ustanovili ansambel Rogaški odmev. Dobili so še kitarista in trobentarja, nastal je kvintet narodnozabavne glasbe in v tej sestavi  že sedemindvajseto leto tudi delujejo. Sedaj v ansamblu nastopajo Sandi, harmonika, Lovro, klarinet, Aleš, trobenta, Mirko, kitara in Robi, bariton/bas. Peli in igrali so tako dobro, da so stanovalci ob koncu dejali, da je bil nastop za čisto desetko. Za presenečenje za vse stanovalke je ob dnevu žena poskrbela še prostovoljka programa Mepi iz II.OŠ Rogaška Slatina, Lia Potočnik. Zadnja dva meseca je izdelovala darilca s posvetilom. Sponzorsko ji je s kremicami za roke priskočila na pomoč Kozmetika Afrodita. Lično izdelano posvetilo na srčku se glasi: »Spomini so tisti, ki oživijo lepe trenutke in nas vedno znova spomnijo, zakaj nam je bilo dano živeti.«.

PRESENEČENJA OB 8. MARCU

S pomočjo sponzorja, Marjana Bračuna, podjetnika iz Rogaške Slatine za ročna in strojna zemeljska dela, pa smo v letošnjem letu za 8. marec z nageljčki  lahko obdarili vseh 80 stanovalk v domu in tudi vseh 75 ženskih predstavnic zaposlenih. Vse so bile zelo vesele prijetnega presenečenja, še posebej zato, ker je za nami težko obdobje omejitev in ukrepov zaradi Covid-a 19.

Presenečenjem ob 8. marcu še ni bilo konca. G. Žgajner je že navsezgodaj prišel »iz terena« z veliko vrečo nageljčkov, ki jih je podelil sostanovalkam v skupini Ob potoku in drugim izbranim. Stanovalci so s pomočjo Darje Simovič zbrali lepe in iskrive želje, ki so, aranžirane na pano, vsem mimoidočim polepšale praznik žena.  

Hvala članom ansambla Rogaški odmev, Lii za darilca stanovalkam ob dnevu žena, Marjanu Bračunu  za sponzorstvo z nageljčki in g. Silvotu. Takšni dogodki dodajajo letom življenje. Naj jih bo čim več.

Mateja Fidler

Več: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekSODELUJTE V PROGRAMU SVIT, COVIDU-19 NAVKLJUB
Naslednji članekBOJ PROTI ONESNAŽENJU S PLASTIKO, VODILO POTROŠNIKOV ZA 2021