PEGAZ: SKUPNA POT ZAKONCEV KAUČIČ

315

Minilo je leto dni odkar sta zakonca Kaučič prestopila prag Doma starejših Rogaška Slatina in v tem času sta doživela veliko lepih pa tudi manj lepih trenutkov. Na bivanje v domu sta se privadila in se rada vključujeta v domske aktivnosti.

Gospa Ana in gospod Anton sta se spoznala v Srbiji na mladinski delovni akciji. Kmalu za tem sta v Mariboru nadaljevala skupno pot, se poročila in povila svojo prvorojenko Vlasto. Kasneje se je družina povečala še za eno članico, hči Bredo. Ana je bila zaposlena v Elektrokovini kot previjalka motorjev, Anton pa se je po končani gradbeni šoli odločil, da nadaljuje šolanje v Ljubljani in se je kasneje zaposlil kot miličnik. S trebuhom za kruhom je z družino odšel v Rogaško Slatino, kjer je opravljal delo policista vse do upokojitve. Ana pa se je prekvalificirala v ekonomskega tehnika in se zaposlila v Zdravilišču Rogaška Slatina. Oba pravita, da je bila selitev njuna najboljša odločitev. Prosti čas sta z družino najraje preživljala v Vidovici, kjer sta si postavila hiško, kot jo še danes rada poimenujeta. Pomemben del njihovega življenja je predstavljal šport. Anton je bil med drugim ustanovitelj in predsednik Kolesarskega kluba Rogaška Slatina, hči Breda je igrala košarko za KK Afrodita Rogaška. Šport redno spremlja še danes. Skupaj z ženo in hčerjo si je v živo ogledal in stiskal pesti za naše kolesarje na eni od etap kolesarske dirke po Sloveniji, ki je potekala v neposredni bližini doma.  Ana se rada udeleži pogovornih uric, pevskega zbora in drugih aktivnosti, zelo rada se spominja preteklih dogodkov, pripoveduje o svoji družini.

V domu sicer ne bivata v isti sobi, vendar Ana vsakodnevno razveseli Antona z obiskom. Z oskrbo v domu sta zelo zadovoljna, največ pa jima pomeni, da lahko tretje življenjsko obdobje preživljata drug ob drugemu.

Brigita Štih, soc. gerontologinja

Več: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekPEGAZ: SKUPAJ NA CAMINO IN V VIETNAM
Naslednji članekPREVARE STAREJŠIH PRI PRODAJI OD VRAT DO VRAT ALI PO TELEFONU