NOVOLETNE ŽELJE IZ PEGAZOVEGA DOMA

255

Leto 2023 je bilo v domu starejših Rogaška Slatina razgibano, veselo in aktivno. Veseli nas, da se naši stanovalci in obiskovalci dobro počutijo v našem domu. Med letom se v domu odvija veliko aktivnosti in prireditev, zato lahko rečemo, da se za vsakogar nekaj najde. Svoje vtise o preteklem letu in novoletne želje so zapisali stanovalci doma in direktorica Irena Strašek.

Ana Debelak: Leto 2023 je bilo v našem domu zelo pestro. Hvaležna sem osebju doma, so prijazni in dobri. V letu 2024 si želim le zdravja in sreče, ter mnogo lepih trenutkov v skupini Rožmarin.

Marjan Cizelj: V domu mi je zelo všeč. Najbolj se veselim, ko nastopi kakšen ansambel. V novem letu si želim ponovno na izlet skupaj s svojimi sostanovalci.

Zorin Florijan: V domu sem že 10 mesecev in sem zelo zadovoljen. Vzdušje v domu je bilo decembra odlično. Najbolj ponosem sem bil, ko je na novoletni zabavi z menoj zaplesala direktorica doma Irena Strašek in me toplo objela. V novem letu si želim zdravja in lepih trenutkov s svojo družino.

Ogrizek Mirko: V letu 2023 sem si najbolj zapomnil čas, ki smo ga preživljali ob nordijski hoji. Odšli smo celo do znane gostinke Tilčke. Letošnja novoletna zabava je bila nepozabno doživetje. Zaposlene v našem domu so zelo pridne. V novem letu si želim obisk svojega domačega kraja- Podčetrtka.

Napast Ana: Leto 2023 je bilo zame osebno težka preizkušnja, saj sem imela operacijo in sem se začasno preselila v takratni Pegazov dom. Tukaj sem se odločila ostati, saj se počutim varno. V domu je skrb za stanovalce na prvem mestu. Rada imam svoj domač kraj, vendar sem morala prisluhniti svojem razumu. V novem letu si želim, da bi bili zdravi moji otroci in vnuki. Zase pa predvsem, da bi razumela tretje življenjsko obdobje.

Renner Šipec Erika: V letu 2023 sem se preselila v dom, saj nisem bila v celoti več sposobna skrbeti sama zase. V domu se počutim primerno svoji starosti, rada berem in se vključujem v aktivnosti. Izredno rada plešem, prepevam in sem med veselimi ljudmi. Želim si zdravja in da bi si ljudje med seboj pomagali in bili dobrosrčni.

Irena Strašek, direktorica: Pomembno je, da se znamo s hvaležnostjo ozreti v preteklost ter z optimizmom osmišljati vsak dan posebej. Sreča je namreč nekaj notranjega, ni odvisna od tega kar imamo, temveč od tega kar smo. Na nas je, da se odločimo… Želim, da v letu 2024 ustvarjamo in širimo srečo, ljubezen, hvaležnost, spoštovanje, optimizem ter se obkrožimo z ljudmi, ki nas navdihujejo.

Zbrala: Velentina Jecl, delovna terapevtka

VEČ: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekKAKO ZMANJŠATI KOLIČINO PRAZNIČNIH ODPADKOV?
Naslednji članekNIJZ: 40 DNI BREZ ALKOHOLA – ZDRAVA IZBIRA, VELIKO KORISTI