ZVOKI KLASIKE IN ZGODBE Z LJUBLJANSKEGA GRADU

  388

  Večer samospeva: Barbara Jernejčič Fürst in Gaiva Bandzinaité

  Brezplačne vstopnice za koncert v torek, 24.4.2012, ob 19.30, ko se bosta v Stanovski dvorani na Ljubljanskem gradu predstavili mezzosopranistka Barbara Jernejčič Fürst ob spremljavi pianistke Gaive Bandzinaité.

  Mezzosopranistka Barbara Jernejčič Fürst je na koncertnih in opernih odrih doma in v tujini poustvarila največja dela glasbene zakladnice. Je tudi ena vodilnih interpretk sodobne glasbe pri nas. Gaiva Bandzinaité je imela pri petnajstih svoj prvi klavirski recital. Študij klavirske igre je nadaljevala in diplomirala na Visoki šoli za glasbo v Vilniusu. Od leta 1995 v Salzburgu  deluje kot pianistka-spremljevalka na Univerzi Mozarteum. Korepetirala je na mojstrskih tečajih pri E. Schwarzkopf, L. Sukis, B. Zakotnik, B. Fassbender, R. Piernay, K. Widmerju in drugih.
  Predstavili bosta dela  F. Schuberta , M. Ravela in drugih.
  10 brezplačnih vstopnic za koncert čaka srečneže, ki se bodo odzvali in nam poslali e-pošto. Popusti za vse upokojence!
  Za vas smo pripravili 10 vstopnic za koncert, ki bo 24. aprila, ob 19.30 na Ljubljanskem gradu. Vse kar je potrebno je, da nam do 19. aprila 2012 pišete na elektronski naslov: info@ljubljanskigrad.si s pripisom Zvoki klasike. Med prejetimi sporočili bomo izžrebali 5 nagrajencev, ki bodo prejeli dve vstopnici.

  Zgodbe z Ljubljanskega gradu: Simbolika ljubljanskega zmaja


  V torek, 17.4.2012 ob 19.00, bo v Modri dvorani na Ljubljanskem gradu Dušica Kunaver predstavila simbol Ljubljane in legende, ki so povezane z njim. Dušica Kunaver, profesorica angleščine in ruščine, zbiralka slovenske ljudske dediščine, predavateljica in pisateljica je o slovenskem ljudskem izročilu, o anglistiki, pedagogiki in alpinizmu napisala več kot sto knjig.

  Zgodbe z Ljubljanskega gradu: Skrivnost heraldike in grbov v kapeli sv. Jurija na Ljubljanskem gradu


  V četrtek, 26. 4.2.012 ob 19.00, bo Aleksander Hribovšek razkril skrivnosti enega najlepših draguljev, ki pritegnejo oko obiskovalcev grajske znamenitosti. Kakšna je zgodovina kapele in zakaj so vanjo naslikali prav grbe? Čigavi so grbi na freskah? Kaj sta grb in heraldika in kakšno sporočilo lahko nosita?

  Vstopnina in prodajna mesta:

  Cena vstopnice za posamezen koncert iz cikla Zvoki klasike je 8 €, za obisk predavanja pa 3 € (za upokojence, dijake in študente 2 €). Prodaja vstopnic poteka v Info centru na Ljubljanskem gradu, na spodnji postaji vzpenjače, na www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si.

  Prejšnji članek40 PROSTIH MEST NA VOLJO V DOMU PREBOLD
  Naslednji članekPORTOROŽ: POSVET IN LETNA SKUPŠČINA SSZS