ZVOKI KLASIKE 2014 NA LJUBLJANSKEM GRADU

  426

  1. koncert iz cikla "Zvoki klasike 2014": Theresa Plut, sopran, Giacomo Battarino, klavir

   

  Stanovska dvorana, 17.9.2014, ob 19.00
  Program: C. Debussy, R. Strauss, L. M. Škerjanc

  Letos stopamo v tretjo sezono cikla Zvoki klasike na Ljubljanskem gradu. V preteklih dveh letih se je izkazalo, da naše občinstvo z veseljem prihaja na koncerte v čudovito okolje, na grič nad mestom, da je kakovostne koncerte sprejelo za svoje in da jih v prestolnici noče več pogrešati. Če smo v drugi sezoni poskušali cikel obogatiti z nekaterimi umetniki iz tujine, bo posebnost letošnjega cikla predstavitev glasbenikov, ki so si za svojo novo domovino izbrali našo deželo.

  Denys Masliuk prihaja iz Ukrajine, Theresa Plut je umetnica slovenskih korenin, ki je odraščala v kanadskem okolju, Nadežda Tokareva pa je Rusinja in tudi v svoji prvotni domovini priznana umetnica. Ob tem nismo pozabili na mlade slovenske umetnike, ki šele začenjajo svojo umetniško pot. Oskar Laznik je v slovenskem kulturnem okolju vse bolj navzoč in opažen, tako tudi pianista Tadej Horvat in Aleksandra Pavlovič, mladi kitarist Uroš Barič je že pri šestindvajsetih zmagovalec nekaterih mednarodnih tekmovanj.

  Poseben posladek cikla bo nedvomno Gavriel Lipkind, mladi violončelist judovskega rodu, ki je pred nedavnim kot meteor zablestel na evropskem glasbenem nebu. Po nastopu v središču glasbenega dogajanja, v Berlinu, so njegove zgoščenke v trenutku izginile s prodajnih polic … Trdno upamo, da nam bodo obiskovalci ostali zvesti. In več: da bodo v prijetno Stanovsko dvorano prišli tudi tisti, ki so doslej morda še oklevali. Prepričani smo, da nikomur ne bo žal!

  Cena vstopnice za posamezni koncert: 10,00 €, 7,00 € za dijake, študente, upokojence, skupine nad 15 oseb
  Cena vstopnice celotnega cikla šestih koncertov: 50,00 €, 35,00 € za dijake, študente, upokojence, skupine nad 15 oseb

  Prodaja vstopnic: Info center na Ljubljanskem gradu, spodnja postaja vzpenjače, www.ljubljanskigrad.si ter na vseh prodajnih mestih www.mojekarte.si (med drugim Petrolovi bencinski servisi, poslovalnice Kompasa po Sloveniji …).

  Cena povratne vožnje z vzpenjačo je za obiskovalce koncertnega cikla »Zvoki klasike« znižana.

  Več o Ljubljanskem gradu si lahko ogledate, če kliknete na njihov znak:

  Prejšnji članekbolha.com: SKUTER NA ELEKTRIČNI POGON, 400 €
  Naslednji članekGIBANJE ZA ZDRAVJE SRCA V RADENCIH