ZEMLJEVID IZVAJALCEV POMOČI NA DOMU

  635

  Inštitut RS za socialno varstvo je pred kratkim objavil Analizo izvajanja socialnovarstvene storitve pomoči na domu za leto 2011, ki jo pripravljajo v sodelovanju z Ministrstvom za delo, družino in socialne zadeve. V analizi predstavijo ključne informacije o organiziranju in izvajanju pomoči na domu v javni mreži po vseh slovenskih občinah.

  Poleg tega imajo na spletni strani objavljen Zemljevid pomoči na domu, kjer se nahaja seznam vseh izvajalcev storitve pomoči na domu po slovenskih občinah. Poleg izvajalca je navedena tudi cena storitve na uro, ki jo plača uporabnik.
   
  Več na http://www.irssv.si/informacije/podatki-o-pomoci-na-domu-v-sloveniji-za-leto-2011/index.html

  Inštitut RS za socialno varstvo

  Inštitut RS za socialno varstvo, ki deluje pod okriljem MDDSZ, sestavljata dva oddelka, in sicer: Raziskovalni oddelek, ustanovljen leta 1996 in Otroška opazovalnica, ki obstaja od leta 2004. Naloge Raziskovalnega oddelka se dotikajo področja socialnega varstva in socialne politike, kjer Inštitut skrbi za oblikovanje in vzdrževanje različnih baz podatkov za socialno varstvene storitve in programe, spremljanje različnih vladnih programov in za njihovo informacijsko podporo. Temeljna dejavnost Otroške opazovalnice pa je celovito in sistematično spremljanje položaja in kakovosti življenja otrok v Sloveniji. V ta namen je bila tudi oblikovana baza podatkov o otrocih, ki vključuje relevanten nabor kazalcev s področij pomembnih za otroke. Oba oddelka pripravljata redna poročila in strokovne podlage za oblikovanje javnih politik in svetujeta pristojnemu ministrstvu. Ob rednem delu strokovno sodelujeta tudi v mednarodnih projektih. 

  Več na www.irssv.si

  Prejšnji članekPRAKTIČNI MOBITELI V PENZION PLUS PAKETU
  Naslednji članekSSZS: ODPRTO PISMO VLADI REPUBLIKE SLOVENIJE