VOLKSBANK D.D. ODZDAJ SBERBANK BANKA D.D.

  986

  Banka Volksbank d. d., članica skupine Sberbank Europe (prej Volksbank International), se je z 28.1.2013 uradno preimenovala v Sberbank banka d. d. S tem se tudi uradno pričenja sprememba zunanje podobe banke, ki bo zaključena predvidoma v mesecu juniju 2013.


  “Naša banka je z novim močnim lastnikom veliko pridobila. Poleg močne blagovne znamke lahko odslej dostopamo do gospodarsko obetavnega ruskega trga ter izkoristimo globalno prisotnost naših delničarjev,” je dejal Valentin Mihov, predsednik nadzornega sveta Sberbank banke d.d.

  Potem ko je skupina Volksbank International (VBI) februarja 2012 postala del skupine Sberbank, smo začeli uvajati korenite spremembe z namenom, da postanemo še modernejša, zanesljivejša in še bolj k strankam usmerjena banka, ki se bo financirala iz lastnih virov.

  Sberbank je največja banka v Rusiji in po bilančni vsoti ena izmed petih največjih bank v Evropi ter se uvršča med gospodarsko najuspešnejše finančne institucije na svetu. Pri delovanju se bo Sberbank banka d. d. opirala na obsežno tehnološko znanje in izkušnje ter inovativne rešitve za razvoj izdelkov.

  “Želimo izkoristiti vodilni položaj našega lastnika na področju tehnologije in hkrati strokovno znanje bank v skupini Sberbank Europe. Na ta način želimo postati prvi naslov za lokalna podjetja, ki so prisotna v Srednji in Vzhodni Evropi ter poslujejo z Rusijo/državami SND (Skupnost neodvisnih držav). S tem bomo postali edinstven bančni partner,” je pojasnil predsednik uprave Sberbank d. d. Gašpar Ogris-Martič.

  Na področju poslovanja s prebivalstvom bo poudarek na modernih storitvah in privlačnih naložbenih produktih, s čimer želimo okrepiti svoj položaj v slovenskem bančnem prostoru. Pri poslovanju s podjetji se bo Sberbank d. d. na eni strani osredotočala na mala in srednje velika podjetja ter na drugi strani na velika mednarodna podjetja.

  Sberbank banka d.d.

  Banka Volksbank d. d. na slovenskem trgu uspešno deluje že od leta 1993, ko je Volksbank AG (VBAG) prevzela Štajersko banko obrti in podjetništva (ustanovljena leta 1991). Največji delničar banke je Sberbank Europe AG s sedežem na Dunaju v Avstriji.

  Spletna stran: www.banka-sberbank.si 

  Sberbank Europe AG

  Sberbank Europe AG (prej Volksbank International AG) upravlja bančno mrežo devetih univerzalnih bank v osmih državah Srednje in Vzhodne Evrope: na Slovaškem, Češkem, Madžarskem, Hrvaškem, v Sloveniji, Bosni in Hercegovini, Srbiji in Ukrajini. Skupina obsega 296 poslovalnic in zaposluje 4.195 ljudi (na dan 30. 6. 2012).

  Spletna stran: www.sberbank.at 

  Sberbank

  Sberbank Rusija je največja banka v Rusiji in upravlja skoraj tretjino vseh sredstev v ruskem bančnem sektorju. Ustanovila jo je ruska centralna banka, ki s 50-odstotnim deležem plus eno delnico ostaja največji delničar banke.

  Preostanek delničarjev predstavlja več kot 245.000 ruskih in mednarodnih podjetij in individualnih vlagateljev. Sberbank ima prek 19.000 poslovalnic, ki predstavljajo največjo mrežo poslovalnic v Rusiji. Banka ima podružnice v 20 različnih državah v regiji držav SND ter v Srednji in Vzhodni Evropi.

  Prejšnji članekPEGAZOV DOM: KOT NEKOČ, OB SKODELICI ČAJA
  Naslednji članekPREDAVANJA IN PLES NA LJUBLJANSKEM GRADU