PEGAZOV DOM: KOT NEKOČ, OB SKODELICI ČAJA

  404

  Ob četrtkih se srečujemo s stanovalci vseh skupin Pegazovega doma v skupnem prostoru, kjer razkrivamo in  odkrivamo zanimive teme naših doživetij.

  Naša aktivnost je skupina za samopomoč, stanovalci pa so si sami nadeli ime, Radovedneži. Na srečanjih spoznavamo drug drugega in se prav zares veselimo teh trenutkov. Dotaknili smo se že različnih tem, o medsebojnem obdarovanju, praznikih, medosebnih odnosih, onesnaževanju okolja in mnogih drugih.

  Tokrat smo obujali spomine o Rogaški Slatini, kako je izgledala nekoč in kaj jo krasi danes. S pomočjo knjig in slik z interneta, smo se sprehodili po starem parku, vse do polnilnice. Primerjali smo arhitekturne razlike, obleke in pričeske iz tistega časa.

  Gospa Ivana Žvar nam je pripovedovala, kako je bilo delati v kavarni »našega« nebotičnika. Vznemirljivo, vsak se tega prav gotovo ne spomni.

  Gospa Ela Krumpak pa nam je pokazala znamenite fotografije ob Donat »flaški«, ki je predstavljala v Rogaški pravo atrakcijo.

  Gospa Jožefa Germ pa se Rogaške spomni takole: »Sem smo hodili v zdravilišče in k zdravniku, tako da poznam Rogaško.« Dragi stanovalci, kmalu bo tu spet četrtek in mi se zagotovo vidimo.
                  
  Špela Kovačič,socialna delavka
  PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekMIJAKS: NOVI ŽIVLJENJSKI SLOG V ZRELIH LETIH
  Naslednji članekVOLKSBANK D.D. ODZDAJ SBERBANK BANKA D.D.