MIJAKS: NOVI ŽIVLJENJSKI SLOG V ZRELIH LETIH

  782

  Oskrbovana stanovanja v Murglah v Ljubljani – so končana. Prvi zares uspešni projekt za nadstandardno bivanje, namenjen starejšim, je dograjen in stanovalci so vseljeni. Kakšni so torej rezultati in odzivi? Stanovalci so nadvse zadovoljni z bivanjem v novih, luksuznih razmerah, investitor – podjetje Mijaks, eno redkih uspešnih gradbenih podjetij z direktorjem gospodom Miho Jarcem, ki pa je poln elana in novih načrtov za prihodnost.

  Medtem ko slovensko javnost pretresajo negativne zgodbe o vsakodnevnih političnih in gospodarskih blamažah, medtem ko vizije nimajo niti mladi, kaj šele starejši, ki ne vidijo svoje prihodnosti niti v prevelikih obstoječih nepremičninah niti v domovih za starejše, ki se jih drži sloves hiralnic, se v Murglah plete zgodba o povsem novem življenjskem slogu v zrelih letih.

  KOT BI DELAL ZASE

  Miha Jarc: »Sledim enostavni viziji – vem, kako je treba kakovostno živeti, kako pomemben je čas zase, za sproščanje, za rekreacijo, in prisegam na zdrav način življenja. Sledeč cilju zagotoviti odlične bivalne razmere za nov – zdrav življenjski slog tudi v zrelih letih smo zastavili projekt oskrbovanih stanovanj v Murglah. Pričakovana življenjska doba ljudi se iz leta v leto podaljšuje, v Sloveniji je danes že več kot 25 % ljudi, starejših od 65 let. Domovi za starejše niso dobra rešitev. Želeli smo narediti nekaj novega, kar bo funkcionalno primerno in prilagojeno starejšim: varna in varčna stanovanja, samostojna, vendar povezana v smiselno celoto. V drugi fazi bomo dodali center dobrega počutja s termalnim bazenom, masažo, fizioterapijo, savno, vodno aerobiko …«

  OSKRBOVANA STANOVANJA

  Podjetje Mijaks je pričelo razvijati projekte luksuznih oskrbovanih stanovanj že pred 15 leti. Vzorčne primere je poiskalo v skandinavskih državah (Finska, Danska, Švedska, Norveška). Skandinavci so bili že takrat zelo napredni v idejah, povezanih s preživljanjem aktivnega tretjega življenjskega obdobja.

  Stanovanja v Murglah omogočajo popolno samostojnost in aktivno preživljanje zrelih let. Poskrbljeno je za varnost, s posebnim prezračevalnim sistemom pa tudi za odlično kakovost zraka in energijsko varčnost. Pomoč in oskrba sta na dosegu roke, v hiši, naročite pa ju šele, ko ju potrebujete, nič prej. Skupni prostori za rekreacijo in druženje pa izključujejo možnost osamljenosti. Kakor torej komu prija.

  Danes v Mijaksu ugotavljajo, da se je vizija obrestovala, tudi ko je kriza potrkala na vrata. Objekt oskrbovanih stanovanj v Murglah je dejansko prvi uspešni tovrstni tržni projekt v Sloveniji. To je referenčni projekt, s katerim se lahko pohvalijo in s ponosom predstavijo razvojne načrte za graditev še prek 500 oskrbovanih stanovanj v Ljubljani in tujini. Ta prizadevanja potrjujejo tudi zadovoljni stanovalci.

  ZADOVOLJNI STANOVALCI

  Emilija Habič: »Z možem sva se odločila prodati najino 60 m2 veliko stanovanje. Na srečo se je to prekrivalo še s prodajo podedovanega zemljišča. Nič nisva zapravljala, odločila sva se za nakup stanovanja v Murglah in niti eno noč, niti eno uro nama ni bilo žal. Tukaj sva varna in tudi stroški so nižji kot prej.«

  TUDI PRILAGOJENA STANOVANJA

  Poleg naložbene graditve oskrbovanih stanovanj razmišljajo v podjetju Mijaks še mnogo širše. Ponujajo zanimive rešitve vsem, ki ne razmišljate o selitvi in bi radi ostali čim dlje doma, vandar vam bivalne razmere morda ne ustrezajo več. Zakaj bi se selili, če lahko arhitekturne ovire, ki vam otežujejo gibanje, odpravijo pri Mijaksu? Tako v svoji nepremičnini pridobite prilagojeno stanovanje, v katerem lahko brezskrbno uživate zrela leta. Kako torej prilagoditi kopalnico, kakšno dvigalno napravo vgraditi, kako se izogniti drobnim arhitekturnim oviram ali preurediti obstoječo bivalno enoto v večstanovanjsko? Za vsa vprašanja so na voljo Mijaksovi strokovnjaki, in to od ideje do izvedbe na ključ.

  Ni torej vse tako črno, kot bi si človek zlahka predstavljal, če danes preveč spremlja dnevne vesti. Še obstajajo dobre novice o dobrih projektih in ljudje, ki s svojimi vizijami ustvarjajo okolja za nove, kakovostne bivalne razmere. Stavbo v Mokrški ulici v Murglah si je mogoče ogledati ob dneh odprtih vrat, načeloma vsak ponedeljek od 9. do 12. ure. Preverite sami in se pozanimajte za svojo prihodnost že danes. Vabljeni.

  Oglejte si tudi posnetek oddaje POPTV/24ur o oskrbovanih stanovanjih, KLIKNITE TUKAJ!

  VEČ INFORMACIJ:

  Mijaks investicije, d. o. o.
  Mokrška 16 c, 1000 Ljubljana
  01 236 17 17 info@mijaks.si 
  www.mijaks.si


   

  Prejšnji članekZAPOSLITEV UPOKOJENCEV VPRAŠANJA IN ODGOVORI
  Naslednji članekPEGAZOV DOM: KOT NEKOČ, OB SKODELICI ČAJA