VESEL IN ZALJUBLJEN FEBRUAR V PEGAZOVEM DOMU

217

Na pustni torek smo bili vsi v domu starejših Rogaška Slatina razposajeni in prešerne volje. V domu je od ranega jutra dišalo po slastnih krofih, ki so jih pripravljale naše zaposlene in prostovoljke Anica, Cvetka, Irena in Marija. V vseh stanovanjskih skupinah so se zaposleni skupaj s stanovalci tudi našemili. Medtem se je mimo našega doma pripeljala lepa Helena. A njen ferrari se je žal pokvaril. Še dobro, da smo imeli ta dan v domu tudi mehanike iz delavnice pri 2 frajlah. Ko so na daleč opazili Heleno v lepi rumeni obleki, so ji brž priskočili na pomoč. A veliko koristi ni bilo, skupaj s Heleno so raje kartali in popivali vse dokler nista prišli šefici delavnice,  Dominika in Tanja. Avto sta v trenutku popravili, da je lahko Helena odhitela na urejanje nohtov. Pred odhodom je zažvrgolela: «Na račun pa pride Jožek al pa Franček.»

Popoldan se je v skupni jedilnici odvijala plesna zabava z maškarami. Predstavile so se vse skupine, maske so ocenjevali Dominika, Tanja in mehanik Lojzek. Tako smo videli in poslušali novoustanovljen ansambel Kaos, s pesmijo so nas očarale preproste pohorske ženice z gostjo iz Francije, s posebnimi krofi so nas razveselili pravi masterchefi, obiskale so nas elegantne benečanke, ogreli topli sončki, ekološko pridelavo pa so nam predstavili kmetje skupaj z varuhi pred škodljivci, poljskimi strašili. Slednji so po odločitvi strokovne komisije prejeli glavno nagrado za najboljšo masko letošnjega karnevala.

Čas, ki ga zaposleni namenimo svojim Pegazovim prijateljem je najbolj dragoceno darilo. V ta namen smo se na valentinovo zbrali v zimskem vrtu, kjer smo skupaj izdelali volnena srca in jih nato družno obesili na drevesa pred dom. Gospa Jožefa je povedala, da kaj takega še ni  doživela in da res ni nikoli prepozno se naučiti česa novega. Veselimo se ponovnega druženja Pegazovih prijateljev v pomladnih mesecih.

Brigita Štih, socialna gerontologinja

 

VEČ: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekKAJ STORITI, DE NE BOMO PLAČEVALI PREVEČ ELEKTRIKE?
Naslednji članekPEGAZ: SKUPAJ NA CAMINO IN V VIETNAM