VELIKONOČNA DELAVNICA V PEGAZOVEM DOMU

  447

  Stanovalci, svojci in osebje Pegazovega doma tvorimo trikotnik ter pletemo mrežo odnosov, ki so zelo pomembni za dobro medsebojno sodelovanje in s tem dobro počutje naših stanovalcev.

  Na drugi pomladni dan smo v Pegazovem domu organizirali Klube svojcev skupin Ob potoku, Rožmarin in 1A. Tokratni Klubi svojcev so zaradi bližajočih se velikonočnih praznikov potekali nekoliko drugače. Vsi skupaj smo se zbrali v skupni jedilnici doma.

  Gospodinje Tatjana, Anica in Nevenka so za naše stanovalce in njihove svojce pripravile poučno delavnico o orehih. Vemo, da orehova potica na bogato obloženih prazničnih mizah za Veliko noč ne sme manjkati. Izvedeli pa smo še za številne druge možnosti njihove uporabe. Predvsem veliko novega o številnih zdravilnih učinkih prav vseh delov oreha, od listov, zelenih orehov, jedrc. Zelo podrobno so nas gospodinje seznanile, kako uporaben je oreh tudi v negovalne namene, kar je bilo še posebej zanimivo za udeleženke nežnejšega spola. Če se redno mažemo z orehovim oljem, se lahko kaj hitro znebimo gubic na obrazu in se pomladimo za več let. Vredno poskusiti.
  Miza v jedilnici je bila obložena z orehovimi dobrotami; s potico, rolado, različnimi piškoti, kruhom, kroglicami, namazi,… Celo velikonočna dekoracija je bila na orehovem lesu.

  Vsi prisotni smo se strinjali, da toliko orehovih dobrot še nismo videli in kljub zelo zanimivemu teoretičnemu delu, smo komaj smo čakali zaključek delavnice, ko smo vse pripravljene dobrote z veseljem tudi poskusili.

  Skupaj smo poklepetali, se poveselili in tako stkali še močnejše medsebojne vezi, ki so pomemben del našega skupnega mozaika.

  Melita Fijavž
  PEGAZOV DOM

  Prejšnji članekPROJEKT PANGeA: SODELUJTE PRI MERITVAH!
  Naslednji članekINŠTITUT HEVREKA: TRETJI EU KVIZ KOMENDA