INŠTITUT HEVREKA: TRETJI EU KVIZ KOMENDA

  832

  Medtem, ko so v petek popoldan v Planici skakalci dosegali zavidljive daljave je Komenda gostila tretji EU Kviz v Sloveniji. Organizira ga Inštitut Hevreka ob pomoči Društva glasbenih umetnikov. EU kviz sofinancira  Evropski parlament, katerega partner za obdobje 2012-2014 za področje dogodkov je  tudi Inštitut.

  Povprečna starost tekmovalcev 70 let!

  Društvo upokojencev Komenda je bilo ustanovljeno leta 1953 in ima danes 850 članov, ki aktivno delujejo v osmih sekcija. Kot pravi Srebrni talenti  se je kviza udeležilo 22 tekmovalcev iz vseh teh sekcij. Najbolj je bila zastopana folklorna sekcija.

  EU Kviz se je odvijal v velikem prireditvenem šotoru  Spomladanskega kmetijsko obrtnega sejma na hipodromu v Komendi. Kviz je vodil gospod Bogdan Urbar. Tekmovalci so bili starejši od njihovega društva, njihova povprečna starost je bila blizu 70 let.

  Prebili so se skozi 32 vprašanj v desetih stopnjah. Po temeljitih pripravah in poglabljanju znanja s področja EU (pred dogodkom) so na kvizu pokazali veliko mero poznavanja evropske unije in evropskega parlamenta. Ne samo pri lažjih stopnjah temveč še posebej pri vprašanjih  težjih stopenj kviza. Zmagale so štiri udeleženke, ki bodo nadaljevale tekmovanje na finalu v Ljubljani v sredini junija.

  Prejšnji članekVELIKONOČNA DELAVNICA V PEGAZOVEM DOMU
  Naslednji članekNOVA JANA: POČITNICE DO ZADNJEGA DIHA