VABILO NA 22. POHOD PO JURČIČEVI POTI

  551

  Tudi letos vas vabimo na tradicionalni, tokrat že 22. Pohod po Jurčičevi poti, ki bo potekal v soboto, 7. marca 2015, z začetkom med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru v Višnji Gori.

  Na startu poti vam bodo za dobrodošlico zaigrali stiški godbeniki, v Mestni hiši pa bo za obiskovalce na voljo ogled slikarske razstave Kozlovska sodba v Višnji Gori avtorja Štefana Horvata.

  Na 15 kilometrski poti bodo pohodniki lahko občudovali naravne lepote in bogato kulturno dediščino krajev med Višnjo Goro in Muljavo ter Krko, iz katerih je tudi pisatelj Jurčič črpal navdih za svoje ustvarjanje. Jurčičeva pot je tudi del Krožne poti Prijetno domače, s katero je domača Občina Ivančna Gorica v minulem letu povezala celotno turistično ponudbo v občini.
   
  Osrednja slovesnost bo potekala na Jurčičevi domačiji na Muljavi ob 11.30 uri, kjer bodo pohodnike nagovorili predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, v imenu organizatorjev pa bosta udeležence pozdravila tudi župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad in predsednik Planinskega društva Polž Aleš Erjavec. Za dobro voljo bodo ob zaključku pohoda poskrbeli Prifarski muzikanti, manjkala pa ne bo tudi ponudba domačih izdelkov.

  Pohodniki z največ kondicije lahko pohod podaljšajo z Muljave do Krke, kjer bodo za njih odprta vrata Krške jame, obvezen pa bo tudi postanek v nekdanji stari šoli, ki jo je nekoč obiskoval tudi pisatelj Jurčič, danes pa v njej deluje lokalna turistična informacijska pisarna.

  Za vrnitev z Muljave in Krke proti Ivančni Gorici in Višnji Gori je organiziran avtobusni prevoz, ki vozi od 11. do 16. ure. Prevoz je vštet v plačilo startnine (2 EUR) na začetku poti v Višnji Gori.

  Pohod bo organiziran v vsakem vremenu.

  Spremljajoče prireditve:

  torek, 3. marec

  ob 17.30 uri, Jurčičeva domačija; Poklon rojaku
  ob 18.00 uri, Kulturni dom Muljava; Podelitev Jurčičevih nagrad

  petek, 6. marec

  ob 19. uri, Mestna hiša Višnja Gora; Otvoritev slikarske razstave Štefana Horvata: Kozlovska sodba v Višnji Gori
  Več informacij http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/pohod-po-jurcicevi-poti

  Prejšnji članekPRIJAVE NA LIKOVNO KOLONIJO – IZOLA 2015
  Naslednji članekNOVO: ESCAPE IGLOO ali POBEG IZ IGLUJA