V PROSTOVOLJSTVU NAJDEŠ PRAVE PRIJATELJE

  753

  Ljudje moramo držati skupaj, si pomagati, se poslušati, si zaupati, biti pošteni in prijazni drug do drugega. Skupaj zmoremo več. Prav na tak način Pegazov dom sodeluje s prostovoljci iz Rogaške Slatine.

  V sredo, 25.10.2012 smo povabili naše zveste prostovoljce, kateri se čez vse leto trudijo polepšati dneve stanovalcem Pegazovega doma, na kostanjev piknik na turistično kmetijo Pomona. Želeli smo se jim zahvaliti za njihovo dobro voljo, ki jo delijo z našimi stanovalci in z nami. Skupaj smo prepevali, obujali spomine, zaplesali ter se veselili ob moštu in kostanjih. Prostovoljka Marinka Mastnak nam je s svojo harmoniko priredila pravo veselico, cerkveni pevci pa so glasbi dodali še svoje glasove. Delovna terapevtka Lucija Čerkuč je pripravila igri »predaja časopisa s koleni« in »ples s kobuki«. Sodelovanje je poželo ogromno smeha in pri sodelujočih vzbudilo tekmovalno žilico. Zmagovalci so si za nagrado prislužili sladko čokolado.

  Gospa direktorica Kristina Kampuš je prostovoljce nagovorila in se jim zahvalila v imenu stanovalcev Pegazovega doma. S kratkim latinskim pregovorom je povedala vse: »Rojeni nismo le zase.«  Hvala vam dragi prostovoljci in želimo si še nadaljnjega sodelovanja z vami.

  Melita Fijavž, Špela Kovačič,                              
  univ.dipl.soc.delavki

  Prejšnji članekTRI LETA PV CENTRA STAREJŠIH ZIMZELEN
  Naslednji članekSIMBIOZ@ ZAKLJUČILA Z BREZPLAČNIMI DELAVNICAMI