V PEGAZOVEM DOMU KORAKAMO V JESEN

1596

V Pegazovem domu je potekala otvoritev slikovite slikarske razstave avtorjev Monike in Roberta Podpečana. Robert slika od leta 2000, kasneje je navdušil tudi svojo ženo Moniko, ki se mu je pri slikanju pridružila leta 2018. Ustvarjata v različnih tehnikah, včasih pa kakšno sliko naslikata tudi skupaj.

Slikata različne motive, v zadnjem času  prevladujejo krajine, športni motivi in potreti. Že med obešanjem slik so bili stanovalci navdušeni nad barvitostjo slik. Najbolj jih je pritegnila slika tigra, ki daje občutek, kot da je pravi tiger v avli Pegazovega doma. Ustvarjata pod imenom »Panarok«, njuna dela trenutno najdete na stolpu Vinarium, oktobra pa nadaljujeta z razstavo v Grand hotelu v Rogaški Slatini.

STARODOBNIKI

Tudi nedeljsko popoldne smo izkoristili in se na Evropski ploščadi udeležili srečanja starodobnikov. Ob sprehodu po parku smo debatirali o tem, kako zelo se je spremenila avtomobilska industrija. Stanovalce je prevzela prava evforija in nostalgija za starimi časi. Ob pogledu na avtomobile, kolesa in motorje so se jim zasvetile oči.

Gospod Vinko je povedal, da je bil njegov prvi avto oranžen »fičo«, s katerim je naredil kar nekaj srečnih kilometrov. Gospod Mirko je z nasmehom na obrazu povedal, da ni imel nikoli avtomobila, imel pa je zelo dobro kolo, ki ga je vsako jutro pripeljalo do službe in nazaj. Z veseljem in ponosom so pozirali ob avtomobilih, največ zanimanja pa so poželi » fičoti«!

Valentina Jecl, delovna terapevtka

Več: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekSVETOVNI DAN PREPREČEVANJA SAMOMOROV 2021
Naslednji članekDAN SLOVENSKEGA ŠPORTA V PEGAZOVEM DOMU