DAN SLOVENSKEGA ŠPORTA V PEGAZOVEM DOMU

1164

Dan slovenskega športa je bil kot praznik uveden leta 2020 na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije. V Pegazovem domu so stanovalci zelo ponosni na slovenske športnike. Gibanje in šport sta pomemben del zdravja, zato v Pegazovem domu stanovalci veliko migajo! Hodijo na sprehode po parku, se udeležujejo nordijske hoje, pridno telovadijo ter radi sodelujejo na različnih športnih igrah.

Dan slovenskega športa praznujemo 23. septembra. Ta dan smo želeli športno obarvati, zato smo se odpravili v Balinarsko dvorano v Rogaški Slatini. Z osnovami balinanja nas je seznanil vodja domače ekipe in mednarodni sodnik Marko Verk. Stanovalci so se razdelili v dve ekipi in vsaka ekipa je imel svojega »balinarskega mentorja«. V Balinanju so se preizkusili prav vsi, tudi tisti, ki imajo določene gibalne ovire. S seboj smo imeli navijačice, ki so spodbujale ekipi. V začetku so stanovalci predvsem trenirali pravilno metanje krogle, nato pa so se usmerili na cilj- metanje krogle čim bližje balinu. Bili so zelo motivirani, zato jim je šlo balinanje dobro od rok!

Stanovalka Anica Čonč je bila navdušena že ob vstopu v dvorano, saj ni vedela, da ima Rogaška Slatina, tako veliko in moderno urejeno dvorano za balinanje. Stanovalec Milan Polajžer je dejal, da se je odlično razmigal. Hvala Balinarskem društvu Rogaška Crystal za športno obarvano dopoldne. Na povabilo balinarjev in glede na navdušenje stanovalcev bomo v prihodnje še zagotovo obiskali balinišče!

Valentina Jecl, delovna terapevtka

Več: www.pegazov-dom.si

 

Prejšnji članekV PEGAZOVEM DOMU KORAKAMO V JESEN
Naslednji članekHRANA JE DRAGOCENA – NE ZAVRAČAJTE JE!