UPOKOJITEV, PA POTEM? TURIZEM ZA STAREJŠE

  592

  Predstavljamo pet najbolj priporočljivih eksotičnih destinacij za zasluženo preživljanje najlepših let. Izbira je vaša.

  Tajska, Koh Samui

  Bi se radi upokojili na kraljevski način? Pojdite na prečudoviti otok Koh Samui na Tajskem. Življenje je še vedno poceni in domačini nadvse prijazni in gostoljubni. Če ne prenašate dobro vročine, mogoče to ni najboljši kraj za vas. Če pa ljubite sonce in plaže s kristalno čisto vodo, do katere se lahko sprehodite v nekaj minutah, ste našli pravi kraj zase.

  Panama, Coronado

  Panama upokojencem ponuja predvsem pestro in ustvarjalno preživljanje časa. Mesto Coronado slovi po čudovitem okolju, mirni soseski in pestremu kulturnemu življenju. Čeprav tam ne boste našli blišča velikih mest, se boste lahko družili v podeželskih klubih, na raznih tečajih in športnih prireditvah. Življenjski stroški v Coronadu so precej nizki, zato se tja preseljuje veliko starejših ljudi. Ta trend spremljajo nove verige restavracij, razvoj zabavne infrastrukture in še in še. Tisti aktivnejši lahko zato najdete tudi kakšno delo zase, če se bojite, da bi vam bilo preveč dolgčas.

  Južnoafriška republika, Cape Town

  V zadnjih letih je postala Južnoafriška republika priljubljena destinacija za daljše oddihe. Veliko tistih, ki obiščejo tamkajšnje kraje, pa se odloči, da bodo tam kar ostali. Južna Afrika vam ponuja pestro podnebje (vroče dni in hladne noči) in predvsem kakovosten življenjski standard, čeprav niste bili doma nikoli navajeni na luksuz. Če vas skrbijo cene nepremičnin, preverite vse ugodnosti, ki jih ponujajo povpraševalcem.

  Urugvaj, Montevideo

  Če vas skrbi denar, ne omahujte – odpravite se v Urugvaj. Privlačna okolica in prijazni domačini vas bodo rade volje sprejeli. Mesto Montevideo ponuja vse – okoliško živahno podeželje in urbanost velikih mest. Dobre restavracije, raznolike tržnice, pestra nakupovalna središča in – za tiste, ki se radi usedete v avto – dobre prometne povezave. Vsemu navkljub Montevideo ni podobno velikim mestom Zahoda, temveč se ponaša s svojo posebno naravno in kulturo in tradicijo.

  Kostarika, San José

  Medtem ko nepremičninski trg pri nas ne ravno cveti, Kostariki ne gre slabo. Tamkajšnja vlada skrbi za dodatne subvencije in nižje davke za nove lastnike stanovanj. Prav tako boste upokojenci deležni posebnih ugodnosti, na primer neobdavčenih pokojnin. Tisti, ki se želite preizkusiti v lastnem poslu, lahko izkoristite kostariške proste cone (dela, povezana predvsem z uvozom in izvozom), kjer je dohodek oproščen davčne takse. Poleg poceni stanovanja in možnosti za delo vam San José ponuja še sončne in tople dni ter čudovito okolico. Življenjski standard? Odličen.

  Kakorkoli, izbira je res vaša. Na različnih tujih spletnih straneh lahko najdete najrazličnejše možnosti in konkretne ponudbe.
  Zanimiva informacija je prišla tudi k nam v uredništvo varne starosti iz Kanarskega otoka Tenerife, kjer je naš sonarodnjak odprl hotel za starejše, zaenkrat predvsem namenjen angleškim upokojencem. Ponudba je zanimiva, nastanitev v varovanih sobah s polnim penzionom in 24 urno doseglivostjo zdravstvenega osebja že od 300 € tedensko naprej. Za več informacij nas kontaktirajte, kliknite TUKAJ.

  Prejšnji članekAVTOMOBILI ZA STAREJŠE – KAKO IZBRATI PRAVEGA?
  Naslednji članekPSI ZA SENIORJE, RAZLOGI “ZA” IN NAGRADNA IGRA