PSI ZA SENIORJE, RAZLOGI “ZA” IN NAGRADNA IGRA

  335

  Psi za seniorje. Če prej nikakor niste imeli dovolj časa za hišnega ljubljenčka, je upokojitev prava priložnost. Da je pes  človekov najboljši prijatelj, dokazuje mnogo razlogov. Predstavljamo nekaj najpomembnejših:

  Pes pozitivno vpliva na zdravje

  Redni sprehodi in gibanje na svežem zraku zmanjšujeta stres in izboljšujeta razpoloženje. Dokazali so celo, da imajo lastniki psov v povprečju nižje vrednosti krvnega sladkorja, kot ne-lastniki. Enako velja za krvni tlak.

  Pes vas spravi v gibanje

  Na sprehod je treba v vsakem vremenu. O tem, kako koristno je redno gibanje za vaše zdravje, pa sploh ni treba zgubljati besed.

  Družabni stiki

  Med sprehodi srečujete druge lastnike,  se družite in pogovarjate, s čimer se širi mreža vaših socialnih stikov, kar je odlična preventiva proti občutkom osamljenosti, ki se lahko pojavijo ob upokojitvi.  

  Zmanjševanje stresa

  Psi so odlični družabniki, vedno dobre volje, ki vas zasipajo z brezpogojno ljubeznijo, vse skupaj pa znižuje stres.

  Dobro je vedeti

  Seveda je pomembno, da se zavedate, da pes prinaša veliko odgovornosti, dodatno delo ter tudi stroške (veterinar, hrana, pripomočki, šolanje …).  A vse zgoraj našete prednosti daleč presegajo slabosti.

  In katera pasma je najprimernejša za seniorje?

  Ni nujno, da izberete pasemskega psa.  Novega hišnega ljubljenčka  lahko tudi posvojite iz zavetišča. Važno pa je, da je pes dobro socializiran, kar najlažje dosežete z obiskovanjem pasje šole. Vsekakor so za seniorje boljša izbira psi, ki so majhne velikosti in neagresivne narave. Od tu naprej ste prepuščeni svoji lastni izbiri in možnosti je napretek.

  Nagradna igra:

  Kateri pes vam je najbolj všeč ? 
  Objavite fotografijo vašega psa na našem FB zidu. Fotografijo, ki bo prejela največ "všeč mi je" oziroma "like" bomo v ponedeljek, 7. marca nagradili z dvema vstopnicama za celodnevno razvajanje v bazenih Thermane Laško!
  Za dostop do nagradne igre kliknite TUKAJ.

  Prejšnji članekUPOKOJITEV, PA POTEM? TURIZEM ZA STAREJŠE
  Naslednji članekV MRAZU STA HRBET IN KRIŽ ŠE BOLJ OBČUTLJIVA