V ČASU POČITNIC: TERME DOLENJSKE TOPLICE

  2968

  Počitnice … Potrebujemo jih vsi, kajne? »Ja, saj vem, a ne morem od doma,« večkrat slišimo nekoliko žalosten odgovor. Velikokrat je razlog tudi skrb za starše ali bolne svojce, ki ne zmorejo brez dnevne pomoči. V Termah Krka smo prisluhnili obojim; skrbnikom, ki se lahko mirne duše odpravijo na težko pričakovani dopust, in oskrbovancem, za katere je poskrbljeno na negovalnem oddelku Term Dolenjske Toplice, kjer je 24 ur na dan prisotno usposobljeno medicinske osebje.

  Bogate izkušnje pri izvajanju rehabilitacije in zdravstvene nege

  V Krkinih Termah Dolenjske Toplice imajo sodoben negovalni oddelek v Centru za medicinsko rehabilitacijo. Namenjen je gostom, ki potrebujejo okrevanje po poškodbah in operativnih posegih na gibalnem aparatu, ter gostom s funkcijsko prizadetostjo (kolki, kolena ipd.) in revmatičnimi boleznimi gibalnega sistema.

  Mojca Saje, vodja medicinskega sester, Terme Dolenjske Toplice:
  »Na oddelek pa sprejmemo tudi goste, ki so preboleli hujše bolezni in potrebujejo zdravstveno nego in pomoč pri vsakodnevnih aktivnostih, in tudi njihove spremljevalce.«

  24-urna zdravstvena služba

  Sobe na negovalnem oddelku so prilagojene gibalno oviranim in so povezane s centralnim klicnim sistemom. Za uspešno okrevanje poskrbi prijazen odlično usposobljen medicinski tim, ki se 24 ur na dan prilagaja vsakemu posamezniku glede na njegove psihofizične sposobnosti in želje.
  Program rehabilitacije vključuje vse metode sodobne fizikalne in rehabilitacijske medicine in je prilagojen vsakemu pacientu posebej.

  Negovalni oddelek? Rešitev v času počitnic

  Negovalni oddelek je prava rešitev za ljudi, za katere v vsakdanjem življenju redno nekdo skrbi . Tako lahko skrbniki brezskrbno odidejo na dopust oziroma počitnice, za varovance pa ta čas poskrbijo v Termah Dolenjske Toplice, kjer jim z različnimi animacijskimi aktivnostmi preživete dneve tudi popestrijo.

  Cena tedenskega bivanja (7 noči) s polnim penzionom v Termah Dolenjske Toplice znese 393 EUR po osebi v dvoposteljni sobi Hotela Vital****. Za več informacij KLIKNITE TUKAJ! 

  Ponudba bivanja na negovalnem oddelku v Termah Dolenjske Toplice vključuje:

  •    pregled pri zdravniku specialistu,
  •    zaključni pregled pri zdravniku specialistu in svetovanje o nadaljnjem zdravljenju,
  •    vsakodnevno vizito,
  •    možnost dietne prehrane in obisk nutricionista,
  •    24-urno prisotnost negovalnega osebja, ki skrbi za delno/popolno pomoč pri izvajanju dnevnih aktivnostih,
  •    delno ali popolno pomoč pri terapiji,
  •    strokovno spremljanje na fizikalno terapijo,
  •    namestitev s polnim penzionom v dvoposteljni ali enoposteljni sobi.
  •    Jedilnica je na negovalnem oddelku, če pa ima gost zelo velike težave z gibanjem, so obroki lahko postreženi v hotelski sobi.

  Po pregledu pri fiziatru, na katerem se opredeli sposobnost samostojnega izvajanja življenjskih aktivnosti, se določi cena potrebnih storitev zdravstvene nege.

  •    Delna pomoč pri izvajanju dnevnih aktivnosti – 20 EUR/dan
  •    Popolna pomoč pri izvajanju dnevnih aktivnosti – 60 EUR/dan
  •    Cena za 3 individualne  fizioterapevtske obravnave na dan – 44 EUR/dan

  Za več informacij pokličite na tel. št. 08/ 20 50 330 ali obiščite www.terme-krka.si .

  Dobrodošli v varnem zavetju Term Dolenjske Toplice.  

  Prejšnji članekDOSOR: DOBER OBISK POČITNIŠKEGA VARSTVA
  Naslednji članekIZ ZIMZELENA ZA TEDEN DNI V ŠPANIJO