DOSOR: DOBER OBISK POČITNIŠKEGA VARSTVA

  647

  Radenci, 17. 7. 2014 – V tednu med 14. in 18. julijem poteka v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, počitniško varstvo za otroke sodelavcev DOSOR-ja. Zbralo se jih je kar 17, stari pa so med 3 in 13 let. Njihovi dnevi minevajo ob medsebojnem druženju, ustvarjalnih delavnicah, zabavnih vsebinah, druženju s stanovalci in starši med delom ter spoznavanju poklicev. Osnovni namen projekta je staršem olajšati skrb za varstvo in varnost otrok med počitnicami, otrokom pa privzgojiti spoštovanje do dela svojih staršev ter starejših. Počitniško varstvo je ena izmed aktivnosti v sklopu dejavnosti za upravičenje certifikata Družini prijazno podjetje, katerega nosilec je DOSOR.

  Varstvo vsakodnevno poteka od 06:30 do 14:30. Velik poudarek je na tkanju socialnih vezi med  otroki, kakor tudi na druženju in skupnih aktivnostih s stanovalci.  Kreativne delavnice  vključujejo izdelavo lutk, izdelkov iz hama perlic, pogled skozi barvno steklo ter druge aktivnosti.  Ob zaključku druženja, v petek, bodo za starše, zaposlene  in stanovalce pripravili razstavo izdelkov. Za varnost in dejavnost otrok skrbijo 3 zaposlene, 2 stanovalki in starejši otroci sodelavcev.

  Certifikat Družini prijazno podjetje, katerega prejetje DOSOR upravičuje že 4 leto, poudarja  kontinuirano skrbi za dobrobit zaposlenih. Počitniško varstvo je zgolj ena izmed aktivnosti v široki paleti dejavnosti. Ugodnosti in aktivnosti pa niso usmerjene zgolj na starše mlajših otrok, ampak tudi na zaposlene, ki poleg službe, skrbijo še za obnemogle starše.

  Mateja Hauser, direktorica DOSOR-ja: »Ponosni smo, da lahko s projektom počitniškega varstva pomagamo našim zaposlenim ter njihovim otrokom preko kakovostnih vsebin omogočimo aktivne počitnice. Ogromno jim pomeni tudi dejstvo, da so otroci v dobrih rokah in neposredni bližini, saj lahko na ta način spoznavajo delo svojih staršev, se ga naučijo spoštovati in se z njimi še dodatno zbližajo.«
  VEČ:

  Prejšnji članekVOZILA, NAREJENA ZA NAŠE BABICE IN DEDKE
  Naslednji članekV ČASU POČITNIC: TERME DOLENJSKE TOPLICE