IZ ZIMZELENA ZA TEDEN DNI V ŠPANIJO

  551

  Prva mednarodna izmenjava stanovalcev domov za starejše

  Stanovalka Centra starejših Zimzelen v Topolšici Jožica Kučera se danes, v torek, 22. julija 2014, odpravlja na počitnice. Ne kakršnekoli. Za teden dni se bo naselila v domu za starejše v kraju Mataro ob španski sredozemski obali, v Zimzelenu pa se bo naselil gospod Miguel Ribero. Gre za prvo mednarodno izmenjavo starejših, ki jo omogoča spletna platforma LinkedAge, podjetja Socinet. LinkedAge spodbuja mobilnost seniorjev in jim omogoča oddih v domovih za starejše po vsem svetu.

  »Rada potujem, spoznavam nove ljudi, nove kraje, sem zelo odprta oseba. Enkrat na leto se za dva meseca odpravim na obisk k nečakinji v Kanado. Veselim se napovedane izmenjave in potovanja v Španijo. Kar sanjam že o tem. Strah me ni, komaj čakam. Znam nemško, angleško bolj slabo, a se bom že nekako sporazumela,« je pred odhodom povedala Jožica Kučera, ki tudi v Zimzelenu živi zelo aktivno. »Svoje odločitve za preselitev v dom ne obžalujem. Zelo sem zadovoljna, moj dan je izpolnjen: telovadim, hodim plavat v bližnje terme, ukvarjam se z rožami, sprehajam se, pogovarjam s sostanovalkami, udeležujem se prireditev … Če mi do tega ni, pa se s taksijem odpeljem v Velenje po trgovinah ali pa na obisk k bratu,« našteva aktivnosti.

  V Zimzelenu so tovrstno izmenjavo sprejeli kot izziv. Za sporazumevanje z gospodom, ki govori le španski jezik, so se povezali s »študentkami« španščine pri Univerzi za tretje življenjsko obdobje in dijakinjami Šolskega centra Velenje, zanj pripravljajo nekaj dodatnih aktivnosti z izleti v lokalnem okolju, sprejela pa ga bo tudi španska veleposlanica v Sloveniji.

  Dodatne informacije:

  Center starejših Zimzelen,

  Prejšnji članekV ČASU POČITNIC: TERME DOLENJSKE TOPLICE
  Naslednji članekPOLETNE RAZPRODAJE: VSE MORA BITI BREZHIBNO