TELOVADNICA, BOWLING IN ČUDOVITO ZELENJE

  426

  4. dan Simbioze giba razpet med telovadnico, stezami za bowling in čudovitim zelenjem

  Ljubljana, 16. oktober 2014 – Ta dan je dopolnil mozaik zgodb medgeneracijskega sodelovanja, ki se pletejo že 4 dni. V popoldanskih urah so mladi in starejši preizkušali svoje sposobnosti v sukanju krogel oz. bowlingu, kjer jim je družbo delal predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez. Istočasno je v čudovitem ambientu Arboretuma Volčji Potok s skupino udeležencev tibetanske vaje izvajal Janez Hočevar Rifle. Dopoldan se je v OŠ Sostro skupaj z učenci in seniorji potila Nuška Drašček.

  V Klubu 300 se je zbrala nadvse prijetna skupina udeležencev, željnih seznanitve z aktivnostjo, ki je nikoli poprej niso preizkusili – bowlingom. S svojim obiskom jih je počastil tudi predsednik Državnega zbora dr. Milan Brglez. Na samem dogodku je pokramljal z nekaterimi upokojenkami, ki so hitro osvojile osnove in postopoma začele dosegati zelo dobre začetniške rezultate.

  Hkrati je v sproščujočem okolju v Arboretumu Volčji Potok svojo gibčnost dokazal Janez Hočevar Rifle. Tam ga je pričakala mešana druščina, ki je z navdušenjem izvajala vaje ter tako naredila nekaj koristnega za svoje telo, obenem pa še uživala v družbi nadvse aktivnega Rifleta.

  Da je zaslediti velik manko medgeneracijskega druženja, a da po začetni zadržanosti navdušenje nad skupnim povezovanjem ter vsemi pozitivnimi učinki, ki jih prinaša, ne pojenja, so dokazali učenci ter njihove babice in dedki, ki so gibali v OŠ Sostro. Da je bilo vzdušje še prijetnejše je s svojo prisotnostjo in glasom poskrbela Nuška Drašček, ki je ne samo aktivno sodelovala pri uri športne vzgoje, pač pa ob koncu skupaj z vsemi zbranimi zapela tudi Kekčevo pesem.

  Aktivnosti pa se še nadaljujejo. Danes bo nadvse aktivno predvsem dopoldne.

  PETEK, 17.10.

  Nordijsko hojo s pričetkom ob 10. uri na Novem trgu v Ljubljani bodo vodili Dejan Židan, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Manca Košir, Nina Pirnat, državna sekretarka z Ministrstva za zdravje in mag. Tanja Strniša, državna sekretarka z Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

  Na golf igrišču Otočec bo Nuša Derenda od 10. do 11. ure igrala golf.

  V prostorih informacijske pisarne Evropskega parlamenta (Breg 14) se bodo ob 10. uri v šahovskem dvoboju s svetovno mladinsko prvakinjo Lauro Unuk pomerili evropski poslanci (Milan Zver, Lojze Peterle, Ivo Vajgl, Franc Bogovič). Prisoten bo tudi letošnji državni prvak, velemojster Matej Šebenik.

  Z učenci nižjega razreda OŠ Orehek (Zasavska cesta 53a) v Kranju bo od 10h do 11h vadil Dušan Prezelj.
   
  V nedeljo bo v Kranjski Gori potekal zaključni dogodek akcije. Simbiozo giba bomo sklenili s kolesarjenjem od znanega smučišča Preseke do Trbiža, če bo pa volja in moč, podaljšamo pot do lepih belopeških jezer. Pričetek bo ob 10. uri, na čelu kolesarske druščine pa bo voldila ikona vitalnosti, Tone Fornezzi Tof. V primeru dežja sklepni dogodek odpade.

  Prejšnji članekKAKO JE Z OCENO TELESNE OKVARE?
  Naslednji članekAKCIJA ZPS “ZAMENJAJ IN PRIHRANI” ZELO USPEŠNA