AKCIJA ZPS “ZAMENJAJ IN PRIHRANI” ZELO USPEŠNA

  399

  Licitacija v okviru kampanje ZPS »Zamenjaj in prihrani« zelo uspešna:
  ZPS izborila povprečni prihranek 164 € pri elektriki in plinu

  24.168 gospodinjstev je sodelovalo v prvem skupinskem nakupu energije v Sloveniji, ki ga organizira Zveza potrošnikov Slovenije. Licitacija pretekli četrtek je bila izjemno uspešna. Skupinski nakup z ZPS potrošnikom omogoča kar 21-odstotkov nižjo ceno električne energije in 15-odstotkov nižjo ceno zemeljskega plina(1). To pomeni, da si lahko povprečno gospodinjstvo, ki uporablja elektriko in plin, obeta prihranke v višini 164 evrov.

  Tri zmagovalne ponudbe, dva zmagovalca, prihranki znatni

  Licitacija je potekala v četrtek, 16. oktobra 2014. V kategoriji elektrika je zmagalo podjetje Gen-I, d.o.o., v kategoriji plin je zmagalo podjetje Energija Plus, d.o.o., v kategoriji elektrika + plin je zmagalo podjetje Gen-I, d.o.o..

  V posamezni kategoriji so za povprečno gospodinjstvo pričakovani prihranki sledeči(2):   
  • za elektriko 70,10 EUR oz. več kot znaša mesečna položnica povprečnega gospodinjstva,
  • za plin 94,51 EUR oz. več kot znaša povprečna mesečna položnica povprečnega gospodinjstva,
  • za elektriko + plin 140,71 EUR.

  ZPS posebej izpostavlja, da zgornji izračuni temeljijo na profilu povprečnega gospodinjstva, porabe pa se med seboj zelo razlikujejo. Zato bo višina prihranka, ki si ga potrošnik lahko obeta od zamenjave vsakemu znan šele, ko bo prejel oceno prihrankov.

  ZPS je preverila določila pogodb in splošnih pogojev, ki veljajo za potrošnike, ki bodo dobavitelja zamenjali v okviru skupinskega nakupa. Gre za pogodbe brez vezave, brez skritih stroškov, z navzgor omejeno ceno za prihodnjih 12 mesecev, ter z zavezo dobavitelja, da bo pravočasno sporočil potrošnikom ceno, ki bo veljala po izteku 12 mesecev.

  Prve individualne ocene prihrankov za potrošnike najkasneje v drugi polovici novembra

  Potrošniki, ki so prijavo za sodelovanje v skupinskem nakupu oddali do 15. oktobra, bodo prejeli individualno oceno prihrankov v drugi polovici novembra, in sicer na podlagi podatkov iz oddane prijave.

  Zaradi izjemnega zanimanja in uspešne licitacije – prijava spet mogoča

  ZPS vse potrošnike, ki se v skupinski nakup (še) niso prijavili obvešča, da je prijava spet mogoča in jih vabi, naj se pridružijo skupinskemu nakupu na www.ZAMENJAJinPRIHRANI.si – toda samo do zapolnitve prostih mest.

  Zamenjava dobavitelja se splača

  Rezultati licitacije kažejo, da se zamenjava splača. Najvišje prihranke si lahko obetajo tisti, ki dobavitelja elektrike in plina še nikoli niso zamenjali. Zamenjava dobavitelja je po zagotovilih Agencije za energijo preprosta in varna.

  Zmagovalna ponudnika bosta na nove odjemalce pripravljena

  »Naša zmaga na avkciji ZPS tako v kategoriji oskrbe z električno energijo in kot tudi kategoriji skupne oskrbe z električno energijo in zemeljskim plinom samo še enkrat dokazuje, da smo zares edina prava izbira za odjemalce. Veseli smo, da se bo našim skoraj 120.000 odjemalcem v kratkem pridružilo novih 20.000 gospodinjstev« je ob zmagi izjavil dr. Robert Golob, predsednik uprave družbe GEN-I.

  »V Energiji plus smo zelo ponosni, ker smo po uspešno izpeljani avkciji oz. projektu skupinskega nakupa z ZPS trenutno najugodnejši dobavitelj zemeljskega plina v Sloveniji. Na delo, ki nas čaka v prihodnjih tednih, smo dobro pripravljeni tako, da bomo za vse nove kupce zemeljskega plina uredili vse formalnosti povezane z zamenjavo dobavitelja v najkrajšem možnem času. Našim novim kupcem bomo ponudili tudi vrsto ugodnosti, ki so jih deležni vsi naši sedanji kupci. Želimo, da bi tudi z novimi kupci spletli dolgoročen odnos, saj zvestobo še posebej cenimo in nagrajujemo. Energija plus je partner s pravo energijo,« pa sporočajo iz Energije plus.

  PODALJŠUJEMO PRILOŽNOST — OMOGOČAMO PRIHRANKE

  Vsem, ki se v skupinski nakup še niste prijavili sporočamo, da ponovno omogočamo prijave za sodelovanje v skupinskem nakupu – samo do zapolnitve prostih mest!
  Na osnovi v prijavi posredovanih podatkov boste najkasneje decembra prejeli oceno prihrankov in ponudbo za zamenjavo dobavitelja. Oddajte svojo prijavo ZDAJ!

  (1) Znižanje cene električne energije in zemeljskega plina je izračunano na podlagi povprečja tarif iz rednih cenikov ponudnikov, ki so objavljeni na spletni strani Agencije za energijo.

  (2) Metodološko pojasnilo izračuna
  • Povprečno gospodinjstvo, prijavljeno v skupinski nakup porabi 5.000 kWh električne energije letno. 24% prijavljenih gospodinjstev ima enotarifni števec. Tisti, ki imajo dvotarifni števec pa 52% elektrike porabijo v manjši tarifi in 48 % v večji tarifi.
  • Povprečno gospodinjstvo, prijavljeno v skupinski nakup porabi 1.500 sm3 zemeljskega plina letno.
  • Pri izračunih so upoštevane cene iz rednih cenikov elektrike in plina, ki jih na svoji spletni strani objavlja Agencija za energijo ter tržne deleže ponudnikov iz baze sodelujočih v skupinskem nakupu.
  • Ker po podatkih Ministrstva za infrastrukturo in prostor več kot 90% potrošnikov plačuje svojo porabo elektrike v okviru rednih ponudb (študija Ministrstva za infrastrukturo in prostor, Analiza cen električne energije gospodinjskih odjemalcev glede na izbranega dobavitelja v letu 2013) so upoštevani samo redni ceniki elektrike in plina.

  Prejšnji članekTELOVADNICA, BOWLING IN ČUDOVITO ZELENJE
  Naslednji članekPEGAZOV DOM: ČAJOTA, KAJ JE TO?