SVETOVNI DAN ZDRAVJA V PEGAZOVEM DOMU

1268

Svetovna zdravstvena organizacija vsako leto 7. aprila obeležuje svetovni dan zdravja. Na ta dan smo v Pegazovem domu želeli še posebej poudariti pomen zdravja, načine kako ga ohranjati in vzdrževati. Vso leto skozi aktivnosti skrbimo, da ostanejo naši stanovalci čim dlje v dobri psihofizični kondiciji. Obiskujejo fizioterapijo, telovadijo v skupinah, se sprehajajo v parku, obiskujejo zunanji fitnes in skrbijo za možganske celice z vajami za spomin, pogovornimi skupinami, z branjem knjig in časopisov.

Na ta dan sta medicinski sestri Nastja Roršek in Darja Simović v avli Pegazovega doma pripravili zanimivo oglasno desko s priporočili kako čim dlje ostati zdrav. Svetujeta  zdravo prehrano, dovolj spanja in gibanja ter čim manj stresa. Vsa priporočila sta opremili s simpatičnimi fotografijami. Stanovalci in zaposleni so si lahko pomerili krvni sladkor, krvni pritisk ter nivo kisika v krvi. Vsak, ki se je udeležil meritev je ob koncu prejel jabolko z napisom: »Eno jabolko na dan, odžene zdravnika stran!« Seveda lahko občasno tudi malo grešimo, zato niso manjkali piškoti iz polnozrnate moke. Hvala Nastji in Darji, ki sta se potrudili in popestrili dopoldan našim stanovalcem.

Po kosilu so pred Pegazovim domom, pod okriljem terapevtov, sledile športne igre. Stanovalci so se pomerili v podiranju kegljev, košarki in odbojki. Ker nas je na ta dan razvajalo sonce, smo si nabirali tudi vitamin D, ki je pomemben faktor pri obrambi telesa pred virusi.  Ob koncu iger smo se okrepčali z zelenjavnim ali sadnim smoothijem iz naše kuhinje. Skozi ves dan pa smo se veliko smejali in saj veste, smeh je pol (ali pa celo več) zdravja!

Valentina Jecl, delovna terapevtka

VEČ: PEGAZOV DOM

Prejšnji članekPROJEKT Di-FIT: »DIGITALNI FITNES DOLGOŽIVE DRUŽBE«
Naslednji članekSVETOVNI DAN ZEMLJE – DELUJMO ODGOVORNO!