SVETOVALNICA BIVANJE MOL: URADNO ODPRTJE

  407

  Vljudno vas vabimo na uradno odprtje svetovalnice za izboljšanje bivanja starejših v Mestni občini Ljubljana, ki bo v četrtek, 13. decembra, ob 11. uri v prostorih Zveze društev upokojencev Slovenije na Kebetovi 9 v Ljubljani.

  Svetovalnica na enem mestu nudi celostno podporo starejšim pri iskanju boljših rešitev glede bivanja, pri tem pa upošteva njihove individualne potrebe in okoliščine. Nudi nasvete in informacije o oskrbi na domu, razpoložljivosti mest v domovih za starejše, ponudbi namenskih in oskrbovanih stanovanj za starejše, možnostih menjave stanovanj, rentnem odkupu, hišnih adaptacijah, aktivnostih ter storitvah društev upokojencev in centrov dnevnih aktivnosti za starejše.

  Poleg tega je namen svetovalnice tudi osveščanje javnosti o alternativnih, manj institucionalnih oblikah bivanja za starejše, organiziranje predstavitev dobrih praks iz tujine, predavanj, delavnic in povezovanje inštitucij, ki že delujejo na področju bivanja starejših.

  Ob uradnem odprtju svetovalnice bomo predstavili idejno zasnovo svetovalnice in dosedanje izkušnje z enomesečnim poskusnim delovanjem.

  Več:

  http://www.zdus-zveza.si/svetovalnica-bivanje

  Prejšnji članekUPOKOJITEV: DOKUP DOBE ZA KMETIJSKO DEJAVNOST?
  Naslednji članekLJUBLJANSKI GRAD: PROST VSTOP NA PRIREDITVE