STAREJŠI POTREBUJEJO UHO, KI JIH SLIŠI

  588

  Naša žena št. 12/2010:

  Starejši najbolje vedo, kaj potrebujejo starostniki, kako težko je prositi mlade za pomoč, ko jo potrebujejo, zato so Zveze društev upokojencev Slovenije začeli projekt Starejši za starejše.

  Cilji so preprosti: pomagati najti osamljene, onemogle, osiromašene vrstnike, jim olepšati starost, olajšati stiske; odpreti vrata društev upokojencev vsem osamljenim in pomoči potrebnim, jih povabiti medse. Poleg tega želijo prenesti informacije o starejših, ki potrebujejo in želijo pomoč, odgovornim v javnih zavodih, na primer patronažni službi ali centrom za socialno delo, vplivati na izboljšanje teh storitev in pomagati drugim humanitarnim organizacijam najti tiste, ki so pomoči najbolj potrebni. Kot del civilne družbe želijo tudi vplivati na odločanje o zadevah starejših. Več o tem, kako projekt poteka, preberite v decembrski Naši ženi.

  V njej predstavljamo še  letos izbrane ljudi odprtih rok in utrinke z najlepše prireditve leta, ki jo je Naša žena organizirala za »dobre ljudi« sedemnajstič zapored.

  Prav tolikokrat pa so doslej vrteli kuhalnice ljubiteljski kuharji na kuharskih tekmovanjih Naše žene. Kdo  vse so bili med letošnjimi tekmovalci, kaj so pripravili, da so prepričali strokovno komisijo, in kateri trije so skuhali oz. spekli najbolje jedi?

  Decembrska Naša žena vas že čaka pri prodajalcih časopisov!

  Prejšnji članekNOVO: »FRANKLIN PILATES« ZA STAREJŠE
  Naslednji članekREHABILITACIJA NA NEGOVALNEM ODDELKU