NOVO: »FRANKLIN PILATES« ZA STAREJŠE

  708

  Znanstveno je dokazano, da vadba pozitivno vpliva na zdravstveno stanje. Kljub neštetim »dokazom« vemo to tudi vsi tisti, ki se z vadbo redno ukvarjamo, saj se pozitivni učinki vadbe kažejo na telesu v obliki dobrega zdravja in počutja. Če želite vplivati na svoje zdravje pozitivno, vam priporočamo zmerno telesno vadbo. Nobeno pretiravanje ni dobro za telo, saj prevelika količina vadbe ali vadba s previsoko intenzivnostjo, deluje na telo stresno. Od januarja naprej se lahko tudi v Ljubljani odločite za posebno, edinstveno in unikatno vadbo: »Franklin pilates za starejše« za zdravo in varno starost, ki vsebuje elemente pilates vadbe, rehabilitacije in Franklinove metode vadbe.
  Mišice v telesu so narejene zato, da premikajo telo. Če mišice ne premikajo telesa, ne opravljajo svojega dela in zato nazadujejo. Ker mišice niso aktivne, niso močne ter prožne. Posledično so neaktivne mišice tiste, ki povzročajo številne nepotrebne bolečine v križu.
  Vadba naj bo zato zmerna in naj vsebuje vadbo za moč, gibljivost, koordinacijo, vzdržljivost, ravnotežje in umirjanje telesa – sprostitev. Logika je čisto preprosta: aktivna mišica je močna in drži telo pokonci ter se posledično počutite »fit« in življenje z bolečinami v križu za vas ne obstaja.
  Ker pa je način življenja tak, da pretežno sedimo in se premalo gibljemo, so bolečine v križu in hrbtenici v današnjem času samo še pogostejše.

  Katra, inštruktorica v pilates centru Tanergija:

  "Franklin metoda z nežnimi in za telo blagodejnimi vajami ozavešča pravilno biomehaniko in preko predstav spodbuja telo, da deluje brez napetosti, lahkotno in povezano kot celota. S pomočjo malih masažnih žogic izvajamo vaje za stabilnost in ravnotežje, povečamo gibljivost brez nasilnega raztegovanja in treniramo boljšo koordiniranost mišic. Ko to vpletemo v principe pilates vadbe in dodamo še element rehabilitacijske vadbe, dobimo vadbo, ki v celoti zelo zdravo in varno poskrbi za vaše telo!"

  Kaj lahko storite sami?

  – V trgovino ali po opravkih se odpravite peš.
  – Namesto dvigala uporabite stopnice.
  – Vsako jutro najprej napravite nekaj vaj raztezanja ali vaj za moč.
  – Odpravite se na sprehod, po možnosti v naravo, kar blagodejno vpliva tudi na dobro psihično počutje.
  – Poiščete ustrezno strokovno vodeno vadbo, ki bo prilagojena vašim letom in kondiciji.

  Vadba pilates z elementi metode Franklin je za telo, ki je že prestalo že kar nekaj naporov, več kot idealna. Poskrbeli boste lahko tako za telo kot za duha z povsem varno in izjemno učinkovito vadbo, saj boste učinke vadbe opazili že po nekaj obiskih.

  Vadba »Franklin pilates za starejše za zdravo in varno starost« se bo izvajala v Ljubljani v Pilates centru Tanergija, od 17. januarja 2011 dalje.

  Več informacij:

  Pilates center Tanergija,
  Hacquetova 9, 1000 Ljubljana

  T: 040 833 228

  info@tanergija.si

  www.tanergija.si  

  Prejšnji članekNOVICE IZ NAŠEGA KLICNEGA CENTRA
  Naslednji članekSTAREJŠI POTREBUJEJO UHO, KI JIH SLIŠI