SREČANJE DVEH DOMOV ZA STAREJŠE

  386

  V torek, 3. septembra, je potekalo že tradicionalno druženje stanovalcev doma Dr. Jožeta Potrča in stanovalcev Pegazovega doma. Z navdušenjem smo se v dopoldanskih urah zbrali pred domom ter se z avtobusom odpeljali v Poljčane.

  Ob prihodu so nas pogostili z orehovo potico, kruhki ter napitkom. Zatem smo si ogledali okolico doma, rastlinjake, v katerih se je bohotilo polno domače zelenjave, ob vinski trti smo obudili spomin na skupno trgatev, ogledali smo si še zeliščne gredice ter njihove domače živali. V parku pred domom smo se posedli, naš stanovalec Maksimilijan je ob spremstvu stanovalcev iz doma Poljčane zaigral nekaj skladbic, nato pa smo pričeli s karaokami. Najprej sta se opogumili stanovalki iz Poljčan, nadaljevala sta stanovalca našega doma, Mirko in Viktor. Po končanih karaokah smo se okrepčali s pohorsko enolončnico ter skutino torto. Čeprav so bili naši želodčki že polni, smo si z veseljem spekli še koruzo in podoživeli čas mladosti. V planu smo imeli še igre, a te bodo  počakale na naslednje leto, ko se spet srečamo in bo druženje potekalo pri nas, v Rogaški Slatini.

  Taka druženja izpopolnijo življenje starejših v domovih še zlasti, če potekajo kontinuirano in se stanovalci med sabo že bolje spoznajo. Tako se resnično veselijo vsakega naslednjega srečanja, ki so iz leta v leto bolj doživeta in prijetna.

  Lucija Čerkuč, delovna terapevtka

  TUDI STAREJŠI VADIMO

  Začnite pravočasno skrbeti za svoje zdravje, da bo jesen življenja lepa in čim bolj zdrava! V Pegazovem domu se lahko pridružite vadbi TUDI STAREJŠI VADIMO, ki bo potekala vsak torek od septembra do konca maja prihodnjega leta, pod vodstvom fizioterapevta.

  Vabljeni starejši občani nad 60 let, ki boste za sezono vadbe prispevali enkratni znesek 15 evrov. UVODNO SREČANJE BO V TOREK, 17. SEPTEMBRA OB 15. URI V SKUPNI JEDILNICI  PEGAZOVEGA DOMA.

  VABLJENI!

  Prejšnji članekBAZAR GENERACIJ NA OTROŠKEM BAZARJU
  Naslednji članekNOVA TOYOTA VERSO: ZA VELIKO VNUKOV