SPOMIN OKREPLJEN, OBISKOVALCI ZADOVOLJNI

  675

  V četrtek, 8. marca 2012, je Zavod za medgeneracijsko povezovanje Zlata leta  v Mozirju izvedel prvo iz serije štirih delavnic Medgeneracijski trening možganov. Delavnica je bila res medgeneracijska, saj je starost udeležencev imela razpon od 11 do 71 let. Udeleženci so domov odhajali vidno navdušeni.

  Obiskovalci po prvi delavnici za krepitev spomina zadovoljni

  Malo pred 16. uro je bila dvorana kulturnega doma v Mozirju še bolj prazna, a na koncu smo našteli 32 obiskovalcev. Po uvodnem pozdravu direktorja zavoda Zlata leta, Romana Čretnika, je imel glavno besedo mag. Peter Cokan iz Univerzuma Minerva, ki je z dinamičnim, lahkotnim in humornim načinom brez težav držal zbranost prisotnih vse tri šolske ure na visokem nivoju.

  Cilji prve delavnice so bili:

  •  z manj truda si zapomniti več težje zapomnljivih informacij

  •  razviti lastne sisteme za učinkovitejše pomnjenje in uspešnejše učenje

  •  usvojiti konkretne spominske tehnike, ki se lahko takoj uporabijo v vsakdanjem življenju

  Po prvem odmoru – vsakih 45 minut je 10 minut odmora za sprostitev  – je bilo kramljanje na hodniku še bolj zadržano, med drugim odmorom in po končani delavnici pa je kar precej udeležencev zanimalo, ali lahko naslednjič pripeljejo še koga s seboj. Takšna vprašanja očitno kažejo, da so obiskovalci zadovoljni in bodo takšne delavnice priporočali tudi ostalim.

  Program delavnic je zastavljen tako, da se lahko priključite tudi kasneje, zato vabljeni, da se jim pridružite prihodnji četrtek (15. 3. 2012) ob 16. uri v kulturnem domu v Mozirju. Predprijave niso potrebne. Gradivo in pisala dobite ob vhodu v dvorano.

  Program druge delavnice:

  •  spomin in zbranost

  •  pomnjenje imen in obrazov

  •  pomnjenje igralnih kart

  Več o delavnicah Medgeneracijski trening možganov si lahko preberete na naslovu http://zlataleta.com/spomin/.

  Prejšnji članekKDAJ SSZS PRI MINISTRU ANDREJU VIZJAKU?
  Naslednji članekKONCERT IN DELAVNICA NA LJUBLJANSKEM GRADU